Calitatea aerului din București va fi verificată de Garda de Mediu și Poliția locală

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că de la 1 februarie în fiecare sector vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali, iar PMB va pune la dispoziţia acestora staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului.

Share

Romania libera 0 comentarii

27.01.2021 - 19:21

„A fost agreat astăzi protocolul de colaborare dintre Primăria Capitalei, Garda de Mediu şi primăriile de sector. Astfel, de la 1 februarie, în fiecare sector, vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali. Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestor echipe staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului. În două săptămâni evaluăm implementarea proiectului", a scris primarul general, pe Facebook.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, anunţa pe 6 ianuarie că echipe mixte de control formate din comisarii de mediu, reprezentanţi ai Poliţiei locale şi ai Poliţiei Române vor acţiona, începând cu data de 1 februarie, împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deşeuri.

Comisia Europeană a avertizat România din cauza calității aerului din București și este foarte aproape de a declanșa o procedură de infringement în acest caz. Nicușor Dan a cerut însă CE un răgaz pentru implementarea măsurilor.

Comentarii