13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiCalifornia scena unui atac sângeros soldat cu 8 morți. Ce face Casa...

California scena unui atac sângeros soldat cu 8 morți. Ce face Casa Albă

“Pot confirma în acest moment că sunt opt persoane decedate. De asemenea, un suspect este decedat”, a declarat Russell Davis, şeful Departamentului Şerifilor din comitatul Santa Clara.

Cel puţin două persoane sunt spitalizate în stare gravă în urma atacului.

Înaintea atacului, autorul pare să îşi fi incendiat propria casă, a declarat primarul oraşului San Jose, Sam Liccardo. În locuinţă nu au fost găsite victime.

Autorităţile americane încearcă să afle motivul atacului produs la sediul Autorităţii pentru Transporturi Feroviare responsabilă de zona Santa Clara. Autorul atacului a fost în trecut angajat al instituţiei.

Casa Albă este atentă la ce se întâmplă în California

Preşedinţia SUA a anunţat, miercuri seară, că monitorizează cazul incidentului armat produs în statul California şi poate oferi asistenţă dacă va fi necesar, informează CNN.

“Casa Albă monitorizează situaţia, inimile noastre sunt la victime şi la familiile acestora. Ştiu că oficiali locali au discutat public această problemă şi există o investigaţie în curs. Continuăm să menţinem contactele apropiate cu autorităţile locale şi să oferim asistenţă dacă este necesar”, a declarat Karine Jean-Pierre, un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă