Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Buzău: Un incendiu de vegetaţie uscată se manifestă pe o suprafaţă de patru sute de hectare

Pompierii din Buzău intervin, joi seară, pentru stingerea unui incendiu care se manifestă pe o suprafaţă de 400 de hectare. Peste 40 de pompieri, cu cinci maşini, sunt mobilizaţi pentru stingerea flăcărilor care se manifestă pe raza comunei Zărneşti.

Share

Rl online 0 comentarii

21.02.2019 - 20:51

Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş produs pe raza localităţii Vadu Soreşti, comuna Zărneşti.

La faţa locului au fost concentrate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată, în sprijinul nostru acţionând şi personal din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărneşti.

În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 400 e hectare vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş, frontul de flacără fiind de circa 10 kilometri. Misiunea de stingere a focului este extrem de dificilă din cauza vântului puternic, precum şi din cauzacantităţii mari de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului.

Totodată, intervenţia este una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.

În acest moment, pe lângă acţiunile desfăşurate în localitatea Zărneşti,pompierii buzoieni acţionează pentru localizarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în alte patru locaţii din zona de competenţă a inspectoratului.

Comentarii

loading...