Burleanu: Ne așteptăm ca stadioanele să nu fie gata până la Euro

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că se aştepta ca stadioanele Steaua, Rapid, Dinamo şi Arcul de Triumf să nu fie construite până la debutul EURO 2020 atât timp cât nu se respectă termenele asumate.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2019 - 16:07

"Şansa pe care o avem este că toate cele patru meciuri se vor juca pe Arena Naţională, nicidecum că am avea nevoie şi de alte stadioane. După cum s-a anunţat deja, nici măcar Stadionul Steaua nu va fi gata la momentul debutului EURO 2020. Ne aşteptam la o asemenea situaţie atâta timp cât nu se respectă termenele care au fost asumate. În schimb, ceea ce contează cel mai mult este faptul că în urma acestui Campionat European vom avea parte de o infrastructură care ne va permite să continuăm să dezvoltăm fotbalul din România. Abia având această presiune externă de a organiza EURO 2020 reuşim ca ţară să ne mişcăm şi să investim în infrastructură. Ne caracterizează faptul că permanent avem nevoie de o presiune externă, aşa cum a fost şi intrarea în Uniunea Europeană, ca să putem să ne mişcăm într-o anumită direcţie", a spus şeful FRF.

El speră totuşi ca stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf să poată fi folosite pentru antrenamente. "Există o listă de rezervă cu bazele de antrenament. Dar noi credem că nişte terenuri, nişte vestiare şi nişte spaţii pentru conferinţele de presă ar putea fi gata totuşi până la EURO 2020", a explicat Burleanu.

Preşedintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Bixi-Pompiliu Mocanu, a declarat, joi, că Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, inclus în programul de modernizare a patru arene din Capitală în vederea găzduirii EURO 2020, nu va fi finalizat înainte de sfârşitul anului 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

Comentarii