10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBucurești: Se pregătește scumpirea căldurii

București: Se pregătește scumpirea căldurii

Potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare, RADET vrea să ajusteze preţurile de alimentare cu energie termică astfel:

„Se aprobă tarifele locale pentru serviciul public de alimentare cu energie termică prin sistemul centralizat de încălzire a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: a) tariful pentru transportul şi distribuţia energiei termice furnizate prin puncte termice urbane, la un nivel de 167,87 lei/Gcal (fără TVA). b) tariful pentru transportul energiei termice pentru consumatorii alimentaţi din circuitul primar, la un nivel de 100,58 lei/Gcal (fără TVA).

 

Se aprobă preţurile locale de facturare ale energiei termice furnizată consumatorilor non-casnici (agenţi economici) practicate de RADET Bucureşti la un nivel de 416,37/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT urbane şi centrale termice de cvartal şi 338,24 lei/Gcal (fără TVA) – pentru consumatorii alimentaţi din PT proprii”, se arată în proiectul supus dezbaterii în şedinţa CGMB de pe 31 ianuarie.

 

Potrivit expunerii de motive a proiectului, majorarea tarifelor s-ar justifica prin creşterea preţurilor energiei termice de către furnizori.

De asemenea, potrivit raportului de specialitate a proiectului, creşterea tarifului pentru distribuţie prin puncte termice urbane ar urma să fie de 3,58% faţă de preţul actual.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă