19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiBrăila: Autorul atentatului de la mall avea discernământ în momentul atacului

Brăila: Autorul atentatului de la mall avea discernământ în momentul atacului

Medicii legişti care au realizat expertiza psihiatrică a lui Marius Valentin Parfenie, la solicitarea procurorului de caz, au stabilit că acesta avea discernământ în momentul în care a intrat cu maşina în mulţime şi nu avea probleme de natură psihică în ziua atacului.

Expertiza a fost realizată la solicitarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, iar rezultatele vor fi folosite la întocmirea dosarului privind trimiterea în judecată a agresorului.

Surse din cadrul anchetei au declarat, pentru Mediafax, că în documentul primit de la Bucureşti, de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” scrie că bărbatul de 20 de ani nu are probleme psihice şi avea discernământ în ziua atacului.

O altă expertiză realizată la Institutul de Medicină Legală din Iaşi a confirmat faptul că atacatorul nu consumase nici droguri înainte de a urca la volan şi a lovi intenţionat mai mulţi oameni.

În schimb, bărbatul consumase alcool, rezultatul alcoolemiei din sânge fiind de 1,25 grame la mie.

Atacul de la mall-ul din Brăila s-a întâmplat pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a fost arestat preventiv pe 12 noiembrie şi de atunci a stat în arestul IPJ Brăila şi la Penitenciarul Jilava.

Recent, el a fost dus din nou în arestul Poliţiei din Brăila.

Cazul este anchetat de un procuror criminalist, dar şi de anchetatorii DIICOT Galaţi.

Aceştia s-au sesizat din oficiu şi încearcă să afle dacă fapta brăileanului care a lovit cu intenţie mai multe persoane şi a înjunghiat un bărbat poate fi încadrată la acte de terorism.

Individul este anchetat pentru trei infracţiuni de tentativă de omor calificat şi o infracţiune de tâlhărie calificată, vizând un număr de 10 victime.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă