Pește descoperit de polițiștii de frontieră în portbagajul mașinii unui braconier

Braconajul de mici dimensiuni, un fenomen de amploare

Plase de pescuit și aproximativ 100 kg de peşte fără documente legale, confiscate de poliţiştii de frontieră.

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2019 - 16:07

Poliţiştii de frontieră au depistat în ultimele trei zile, în zona de competenţă, aproximativ 100 kilograme peşte și 350 m plase tip monofilament, pentru care mai mulți cetățeni români nu deţineau documentele legale. La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, în apropierea localității Sinoe, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau trei cetățeni români, cu vârste cuprinse între 44 și 67 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanța. Î

n urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul aflat la volan nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, la controlul efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în habitaclul autovehiculului opt plase de pescuit de tip monofilament în lungime totală de 350 m și cantitatea de 7,8 kilograme peşte, specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

 

Braconier la 70 de ani

Polițiștii de frontieră din Pardina au oprit pentru control, pe raza localității Ceatalchioi, un autovehicul înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 70 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea. În urma verificărilor, în autovehicul a fost descoperită cantitatea de 25 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă pentru care persoana în cauză nu deținea documente legale.

În zona Pieței din localitatea Hârșova, au surprins un bărbat în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care oferea spre vânzare cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină autorizaţie de comercializare. De asemenea, a fost depistat un cetățean român, în vârstă de 48 de ani, domiciliat pe raza localității Hârșova, care deținea cantitatea de 6 kilograme de pește, din specia crap, în stare proaspătă, fără să dețină documente de proveniență. Totodată, în aceeași zonă, a fost găsită cantitatea de 28 kilograme de pește, din specia plătică, în stare proaspătă, precum și cantitatea de 4 kilograme pește afumat, din aceeași specie.

 

Au deschis dosare penale

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deținerea, transportul și comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește“, „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament“, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere“, „pescuit comercial fără licență sau autorizație de pescuit“, „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiție“ și au fost aplicate două amenzi contravenționale în valoare totală de 1.000 de lei.

Comentarii