14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiBode către angajații MAI: Acționați preventiv pentru respectarea măsurilor de protecția sanitară

Bode către angajații MAI: Acționați preventiv pentru respectarea măsurilor de protecția sanitară

Bode a participat, luni, la ședința condusă de premierul României, Florin Cîțu, referitoare la stadiul campaniei de vaccinare și la măsurile care trebuie luate pentru a crește numărul de persoane vaccinate. La ședința, care s-a desfășurat în sistem videoconferință, au participat prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI.

„Nu trebuie să uităm că revenirea la normalitate depinde de succesul campaniei de vaccinare. … În această perioadă nu ne permitem greșeli. Trebuie să rămânem în continuare prudenți și vigilenți pentru că mai multă relaxare vine odată cu respectarea măsurilor de protecție sanitară aflate în vigoare și cu un număr cât mai mare de cetățeni vaccinați”, a subliniat ministrul Lucian Bode.

Ministrul a solicitat pentru perioada următoare o prezență activă a forțelor de ordine publică în teren, având în vedere că relaxarea măsurilor de protecție sanitară înseamnă noi activități permise pentru cetățeni: „Mesajul meu către angajații MAI este să fie extrem de atenți. … Vă îndemn pe toți să acționați preventiv, iar acolo unde constatați că nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară să aplicați legea. Scopul acțiunilor este acela de a informa corect cetățenii și de a preveni răspândirea virusului.”

Totodată, oficialul a solicitat prefecților și șefilor structurilor MAI să se asigure că au fost luate toate măsurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a principalelor evenimente cu impact asupra climatului de ordine și siguranță publică din următoarea perioadă: partidele de fotbal din cadrul campionatului european de fotbal care au loc la București, începerea sezonului estival, finalul anului școlar etc.

Referitor la alegerile locale parțiale de luna viitoare, ministrul Afacerilor Interne a solicitat din partea prefecților profesionalism, imparțialitate și echidistanță în gestionarea activităților aflate în responsabilitate. 

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă