Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Băsescu, despre proiectul care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii maghiari

Băsescu cataloghează drept ”absolut umilitor, dar şi dăunător minoritarilor unguri” proiectul de lege care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare la examene.

Share

Rl online 0 comentarii

16.05.2019 - 19:24

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că PMP se opune proiectului de lege depus de deputatul Kulcsár-Terza József-György, proiect care prevede eliminarea probei de limba română de la examene.

„Mi se pare nepermisă iniţiativa şi face parte din setul de iniţiative antiromâneşti pe care UDMR-ul le-a promovat în ultimii ani”, a afirmat Traian Băsescu, joi după amiază, în cadrul unei conferinţe de presă la Ploieşti.

Băsescu a catalogat acest proiect de lege drept unul  „absolut umilitor dar şi dăunător minoritarilor unguri”.

„Trăind în România şi neştiind limba română îşi vor găsi foarte greu locuri de muncă, se vor integra foarte greu în societate”, a mai spus fostul preşedinte al ţării.

Băsescu a menţionat că limba romănă este limba oficială a statului român şi orice cetăţean este obligat să cunoască limba oficială.

Deputatul Kulcsár-Terza József-György a depus recent la Parlament un proiect care prevede eliminarea probei de limba română pentru elevii minorităţii maghiare.

Astfel, conform proiectului, proba de limbă şi comunicare ar urma să cuprindă limba maternă şi limba modernă şi nu limba română şi limba modernă I, aşa cum prevede legea în prezent.

Comentarii

loading...