Autoritățile pregătesc restricții de circulație pe timpul nopții în localități cu multe infectări

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că se lucrează la o evaluare privind impactul introducerii restricțiilor de circulație pe timpul nopții pe modelul perioadei în care România era sub stare de urgență.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.10.2020 - 12:31

Libertatea de mișcare pe timpul nopții ar urma să fie restricționată în cazul localităților în care se înregistrează un număr mai mare de 3 infectări cu Covid-19 la o mie de locuitori în ultimele 14 zile. Este un scenariu pe care Guvernul și autoritățile sanitare îl iau în calcul pentru a opri avalanșa de noi infectări.

„Una din măsurile de care a declarat şi domnul prim-ministru că este sub analiză este măsura de restricţionare a circulaţiei, a mişcării după o anumită oră în noapte, cum au făcut unele ţări precum Franţa. Este o măsură în analiză, să vedem dacă se va impune, în ce condiţii şi pe ce localităţi se va impune în sensul în care să se reducă mişcarea după o anumită oră în noapte până dimineaţa.”, a anunțat duminică seara Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Pe aceeași temă, Ludovic Orban confirmase anterior ipoteza introducerii restricțiilor de circulație pe timpul nopții în acele zone în care s-a ajuns la scenariul roșu.

„Avem în evaluare o astfel de decizie. Vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la mia de locuitori. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare.”, a spus premierul.

Comentarii