Austria ne pune pe lista neagră: cine nu are test negativ stă în carantină

Austria a introdus restricții pentru cetățenii care vin din România, Moldova și Bulgaria. Cine nu prezintă la intrarea în țară un test negativ este obligat să intre automat în carantină de două săptămâni.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2020 - 13:02

Numărul mare de noi îmbolnăviri de Covid-19 înregistrat în ultima perioadă în România și Bulgaria a determinat autoritățile din Austria să introducă restricții privind cetățenii ce vin aceste țări și vor să intre pe teritoriul statului austriac.

Austria a emis avertismente de călătorie pentru Bulgaria, România și Moldova, din cauza agravării situației de coronavirus din țările respective și a grupurilor din Austria care implică persoane care sosesc din regiune, a declarat miercuri guvernul, citat de Reuters. Oricine ar veni din aceste țări trebuie să intre în carantină de două săptămâni sau să prezinte un test negativ, au declarat cancelarul Sebastian Kurz și ministrul de externe, Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă.

Guvernul austriac anunță intensificarea controalelor la granițele cu Ungaria și Slovenia, zone pe unde cetățenii din România, Moldova și Bulgaria ar putea să ajungă în Austria. Autoritățile austriece nu au anunțat dacă măsura se aplică și celor care doar tranzitează cu autovehiculele teritoriul statului austriac.

Austria intră pe lista țărilor care interzic intrarea românilor sau îi obligă să stea o anumită perioadă în carantină ori în izolare la adrese comunicate la intrarea în țară. Acestea sunt Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie.

Comentarii