4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăȘtirile zileiAustria ne pune pe lista neagră: cine nu are test negativ stă...

Austria ne pune pe lista neagră: cine nu are test negativ stă în carantină

Numărul mare de noi îmbolnăviri de Covid-19 înregistrat în ultima perioadă în România și Bulgaria a determinat autoritățile din Austria să introducă restricții privind cetățenii ce vin aceste țări și vor să intre pe teritoriul statului austriac.

Austria a emis avertismente de călătorie pentru Bulgaria, România și Moldova, din cauza agravării situației de coronavirus din țările respective și a grupurilor din Austria care implică persoane care sosesc din regiune, a declarat miercuri guvernul, citat de Reuters. Oricine ar veni din aceste țări trebuie să intre în carantină de două săptămâni sau să prezinte un test negativ, au declarat cancelarul Sebastian Kurz și ministrul de externe, Alexander Schallenberg, într-o conferință de presă.

Guvernul austriac anunță intensificarea controalelor la granițele cu Ungaria și Slovenia, zone pe unde cetățenii din România, Moldova și Bulgaria ar putea să ajungă în Austria. Autoritățile austriece nu au anunțat dacă măsura se aplică și celor care doar tranzitează cu autovehiculele teritoriul statului austriac.

Austria intră pe lista țărilor care interzic intrarea românilor sau îi obligă să stea o anumită perioadă în carantină ori în izolare la adrese comunicate la intrarea în țară. Acestea sunt Norvegia, Finlanda, Malta, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă