UPDATE ora 13.48. La operațiunile de căutare a drogurilor participă peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, cu 60 de autovehicule, 14 ambarcațiuni și două elicoptere.
„Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.
În momentul de față, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operațiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT.
Există informații că astfel de pachete ar pluti în derivă.
Reamintim că în dimineața zilei de 22 martie a.c., polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Tulcea au fost sesizați de polițiștii Postului de Poliție Sarichioi cu privire la faptul că, în noaptea de 21/22 martie a.c., în apropierea localității Zebil, județul Tulcea, se aflau staționate două autotrenuri înmatriculate în alt stat și un autofurgon înmatriculat în România.
Din cercetări a rezultat că un grup de persoane (printre care și conducătorii auto ai autovehiculelor menționate) ar fi realizat o operațiune de descărcare/încărcare a unor pachete. Însă, pe fondul neglijenței în manipulare, unul dintre pachete a fost uitat în parcarea respectivă.
Polițiștii din localitatea Sarichioi au constatat că pachetul conținea o substanță albă, pulverulentă, care era ambalată în folie de plastic.
A fost analizat conținutul respectivului pachet în cadrul laboratorului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, stabilindu-se că este vorba de cocaină.
Tot în cursul zilei de 22 martie a.c., polițiștii de crimă organizată din Tulcea au fost înștiințați de polițiștii Postului de Poliție Sf. Gheorghe cu privire la faptul că, pe plaja comunei, la 2 kilometri în direcția orașului Sulina, se află o barcă avariată, răsturnată, iar pe mal se găsesc mai multe pachete ambalate în material plastic, conținând o substanță albă, pulverulentă.
Analizele ulterioare, efectuate în laboratorul B.C.C.O. Constanța, au confirmat că era vorba tot de cocaină.
La nivelul D.I.I.C.O.T. – B. T. Tulcea s-a întocmit dosar penal pentru trafic de droguri de mare risc, fiind constituită o echipă de cercetare complexă, formată din procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, S.T. Constanta și B.T. Tulcea, precum și polițiști de la combaterea criminalității organizate, care au efectuat cercetarea zonei în care se afla barca scufundată.