Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproximativ 35.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

Aproximativ 35.000 de pelerini s-au închinat, până sâmbătă după-amiază, la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, rândul credincioşilor măsurând constant peste trei kilometri, pe tot parcursul zilei.

Share

Rl online 0 comentarii

12.10.2019 - 16:13

La Iaşi continuă să vină pelerini din toată ţara, zeci de autocare şi microbuze fiind parcate pe străzile din apropierea centrului municipiului.

Potrivit organizatorilor pelerinajului, până sâmbătă după-amiază au trecut pe la racla cu sfintele moaşte, aşezată într-un baldachin în curtea catedralei din Iaşi, aproximativ 35.000 de persoane.

Pe tot parcursul zilei, rândul credincioşilor a măsurat constant peste trei kilometri.

Peste 120 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în primele două zile de pelerinaj, în zona Catedralei Mitropolitane fiind montate mai multe corturi de prim-ajutor.

În cursul serii este programat pelerinajul Calea Sfinţilor, racla cu sfintele moaşte urmând să fie purtată pe umeri de către preoţi, pe străzile centrale ale Iaşiului.

Tot în cursul serii vor ajunge la Iaşi moaştele Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, din Insula Corfu, Grecia.

Sfânta Liturghie este programată luni şi se va desfăşura pe o scenă amplasată în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Comentarii