17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiAprobarea ADI pentru gestionarea deșeurilor, pe ordinea de zi a CGMB

Aprobarea ADI pentru gestionarea deșeurilor, pe ordinea de zi a CGMB

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei Consiliului General al Muncipiului București.

Primarul Nicuşor Dan a declarat, după întâlnirea pe tema deşeurilor avută cu primarii de sector şi alte autorităţi de miercuri că, pentru a accesa bani europeni, trebuie înfiinţată o asociaţie de dezvoltare intercomunitară, iar cinci sectoare au aprobat hotărâri de consiliu preliminare.

Dan a mai spus că s-a agreat ca o hotărâre în acest sens să fie adoptată de Consiliul Local Sector 1 săptămâna aceasta, iar de Consiliul General în şedinţa din 19 iulie. Ulterior, sectoarele vor adopta din nou o hotărâre de consiliu, conform procedurii din Codul administrativ. “În luna august, vom avea un ADI prin care şi Primăria Generală şi primăriile de sector vor putea să acceseze bani europeni pentru deşeuri”, a explicat Nicuşor Dan.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de miercuri un proiect de hotărâre prin care solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru participarea la ADI pentru gestionarea integrată a deşeurilor în Capitală.

Proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 19 iulie aprobă participarea municipiului Bucureşti, în calitate de asociat-membru fondator, la constituirea asociaţiei, care urmează să aibă sediul pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, şi acordă împuternicirea expresă sectoarelor pentru a întruni calitatea de membri.

Totodată, se aprobă statutul asociaţiei; participarea municipiului Bucureşti la patrimoniul iniţial al ADI cu o contribuţie în valoare de 60.000 de lei şi cotizaţia anuală pentru municipalitate de 500.000 lei pentru 2021.

Nicuşor Dan este desemnat preşedinte al Adunării Generale a ADI pentru gestionarea integrată a deşeurilor municipale.

Cele mai citite

Revolut lansează, în premieră globală, în România, refinanțarea creditelor

Revolut, banca digitală cu 3,5 milioane de clienți retail în România și peste 40 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat astăzi...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă