Aproape 4 mii de amenzi în valoare de 1,2 milioane de lei. Au fost oprite 32 de petreceri

Aproape 4.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1,2 milioane de lei, au fost date în urma controalelor făcute de angajaţii MAI la localuri, centre comerciale, pieţe, pârtii de schi, vizând respectarea regulilor şi restricţiilor pentru combaterea răspândirii COVID

Share

Romania libera 0 comentarii

28.03.2021 - 16:53

Cele mai multe sancţiuni au fost pentru persoane fizice, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Totodată, au fost oprite 32 de aniversări sau petreceri private.

Acţiunile de verificare şi controalele privind respectarea regulilor şi restricţiilor stabilite pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi măsurile de asigurarea fluidizării circulaţiei rutiere şi prevenirii evenimentelor rutiere au continuat şi sâmbătă.

Astfel, peste 8.000 de angajaţi ai MAI, sprijiniţi de poliţişti locali, au făcut, la nivel naţional, 1.165 de acţiuni punctuale, fiind verificaţi aproximativ 1.500 de operatori economici, respectiv terase, restaurante, cluburi, baruri, fast–food-uri, centre comerciale, pieţe şi pârtii de schi.

Au fost constatate nereguli în cazul a 107 operatori economici care nu au respectat măsurile stabilite în context COVID-19, iar în cazul a 3.376 de persoane s-a constatat că nu au respectat măsurile de protecţie sanitară.

De asemenea, echipele de control ale Ministerului Afacerilor Interne au întrerupt 32 de aniversări/petreceri private.

Şi în municipiul Bucureşti s-a acţionat cu efective suplimentare, dispozitivul fiind suplimentat faţă de o zi normală de lucru cu peste 150 de poliţişti şi 150 de jandarmi, care au acţionat în filtre rutiere, echipe verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HORECA şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate.

În urma controalelor făcute în Bucureşti, au fost aplicate 378 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 367.050 lei, atât persoanelor fizice, cât şi operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor stabilite în context COVID-19.

Comentarii