Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

APM a cerut împuşcarea unui urs care a atacat stupii dintr-o gospodărie din Târgu Mureş

Agenţia de Protecţia Mediului (APM) Mureş a solicitat, luni, aprobarea împuşcării unui urs care a creat panică în ultimele nopţi, la Târgu Mureş, după ce a pătruns în repetate rânduri într-o gospodărie şi a distrus mai mulţi stupi de albine.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.02.2019 - 11:35

"Săptămâna trecută şi la sfârşitul săptămânii trecute am avut un urs care a sărit gardul la o gospodărie de pe strada Negoiului, nr. 49, a distrus stupii şi a mâncat mierea. Acest urs a fost depistat vineri spre sâmbătă noaptea, am fost sesizaţi de către IPJ Mureş şi de către domnul prefect pentru acesta. Am luat legătura cu fondul de vânătoare Ernei, care răspunde de pădurea vecină, sâmbătă s-a făcut o cerere către noi, care este necesară la Bucureşti pentru obţinerea derogării de a fi extras acest urs, adică a fi împuşcat, pentru a nu mai crea pagube şi a nu mai intra în oraş, creând un pericol iminent pentru cetăţenii din zona respectivă", a declarat luni, şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu.

Potrivit acestuia, proprietarul stupilor a calculat că ursul i-a produs o pagubă de circa 10.000 de lei.

Dănuţ Ştefănescu a precizat că se bănuieşte că este vorba despre o femelă, care vine dinspre pădurea Platoul Corneşti, sare gardul, distruge stupi şi fuge înapoi în pădure.

"Acest urs s-a obişnuit cu oraşul, strada Negoiului este în oraş şi poate crea probleme. Este prima cerere de extragere a unui urs din Târgu Mureş, în judeţ avem 17 derogări până acum, iar majoritatea au fost împuşcaţi. (...) Noi spunem că în judeţ avem cam 1.000 de urşi, ONG-urile spun în minus, fondurile de vânătoare în plus. Dar în orice caz, sunt mult mai mulţi urşi decât capacitatea habitatelor din zonă", a mai spus Dănuţ Ştefănescu.

Locuitorii de pe strada Negoiului au afirmat că sunt îngroziţi de faptul că ursul le intră în curţi, unii dintre aceştia trimiţându-şi copiii mici în alte părţi, de teama animalului.

Comentarii

loading...