„În timpul pandemiei vedem o creştere îngrijorătoare a numărului de femei agresate. Violenţa domestică e o problemă foarte gravă în România (…) Un studiu al Facultăţii de Medicină arată că în primele trei luni ale pandemiei, în 2020, numărul femeilor care au ajuns cu politraumatisme la spital e de patru ori mai mare decât înainte de pandemie. Aceste cifre ne îngrijorează. (…) Asta trage un semnal de alarmă că e ceva de făcut la nivelul politicilor publice”, a spus Anca Dragu, la o dezbatere având ca temă „Transformarea femeii, de la incluziune socială la leadership”, organizată de Institutul Francez.
Dragu a spus că politicile publice înseamnă conştientizare, efort continuu de a aduce în dezbatere problema diferenţei de gen, a violenţei împotriva femeilor, de a crea mentalităţi.
Ea a subliniat că femeile au fost mai afectate decât bărbaţii în pandemie şi din alte puncte de vedere. Anca Dragu a menţionat că mai mult de 80% dintre medicii şi asistentele medicale din România sunt femei, iar acestea „au dus greul” pandemiei.