Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ambulanţieri din Gorj, trimişi de superiori să ridice gunoiul pe care l-au aruncat într-un râu

Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Gorj, surprins în timp ce arunca două plase cu gunoi din autospecială într-un râu din Târgu-Cărbuneşti, a fost trimis, marţi, de către superiori, să ridice deşeurile.

Share

Rl online 0 comentarii

29.01.2019 - 16:25

Un bărbat din Târgu-Cărbuneşti a observat, sâmbătă, un echipaj de la Ambulanţă care arunca din autospecială două plase cu gunoi, în râul Blahniţa. Revoltat de gestul celor care şi-au lăsat deşeurile în apa îngheţată, acesta a postat un mesaj pe Facebook.

"Am avut un şoc. Pe drumul spre Ţicleni, în jurul orei 13.00, se opreşte o salvare pe pod, se deschide portiera şi cineva dinăuntru aruncă două plase de gunoi în râul Blahniţa. Un cadru sanitar să aibă o asemenea atitudine pentru mediu?!? În ce lume trăim? Încotro ne îndreptăm?”, a scris bărbatul.

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Gorj s-au autosesizat şi au deschis o anchetă, verificând în dispecerat ce solicitări au fost în zona respectivă.

Directorul SAJ Gorj, Constantin Mitroi, a declarat, pentru Mediafax, că a aflat cine a făcut parte din echipajul respectiv.

„Au recunoscut. I-am trimis să-şi adune gunoaiele. Joi, când mă întorc în Târgu-Jiu, voi stabili dacă vor intra în comisia de cercetare disciplinară. Este un echipaj de la Târgu-Cărbuneşti. (...) Mi-au explicat ce s-ar fi întâmplat, dar nici nu îi cred şi nici nu e important acum ce au explicat ei. Motive se găsesc, când vor să caute o scuză, dar i-am trimis sa le ridice. Cert este că nu sunt deşeuri medicale. Nişte şerveţele, nişte coji de portocală. Vorbim despre un echipaj format din asistent şi ambulanţier”, a spus Constantin Mitroi.

Revoltaţi de această situaţie, câţiva localnici din Târgu-Cărbuneşti au mers, duminică, la faţa locului şi au fotografiat plasele cu gunoi. Pentru că gheaţa începuse să se topească, nu au reuşit să ajungă până la deşeuri, aşa cum şi-au propus, în speranţa că ar putea găsi printre resturi şi facturi cu datele personale ale echipajului.

Comentarii