Alertă falsă cu bombă la Curtea de Apel București. Procesul Elenei Udrea, suspendat

Sediul Curţii de Apel Bucureşti a fost evacuat marţi dimineaţă, după ce o persoană a anunţat prin telefon la 112 că în incinta Palatului de Justiţie se află un dispozitiv exploziv. Ulterior, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 26.01.2021 - 13:02

În acest timp, la CAB se judeca ultimul termen din procesul în care Elena Udrea este pusă sub acuzare privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009 pentru Traian Băsescu. 

În timpul desfăşurării procesului, un jandarm a intrat în sala de judecată şi a anunţat că există o ameninţare cu bombă.

Magistraţii au decis suspendarea procesului, iar toate persoanele au fost evacuate în afara sediului Curţii de Apel Bucureşti, urmând ca dezbaterile să se reia, dacă alerta cu bombă se va dovedi falsă, în jurul orei 14,00.

La faţa locului se află echipaje de poliţie şi ale Serviciului Pirotehnic.

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

Ultimul termen ar fi trebuit să fie în urmă cu aproximativ două săptămâni, dar Udrea a cerut atunci amânarea pe motiv că are COVID-19.

 

Comentarii