Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

90 de români din Belgia și Regatul Țărilor de Jos au revenit în țară

Un număr de 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos au revenit marţi în ţară, ei fiind printre cetăţenii care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.05.2020 - 19:18

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară 90 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Belgiei şi al Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", informează MAE.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc studenţi Erasmus, persoane ale căror contracte de muncă s-au încheiat sau au fost reziliate, cazuri medicale, studenţi aflaţi în tranzit din Statele Unite ale Americii şi alte persoane care se află în situaţii deosebite.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti - Bruxelles - Amsterdam - Bucureşti, precizează MAE.

De asemenea, conform sursei citate, demersurile de repatriere au permis revenirea în ţara de reşedinţă pentru patru cetăţeni ai Republicii Indonezia, un cetăţean al Regatului Belgiei şi un cetăţean al Regatului Ţărilor de Jos, rezidenţi în România.

Citește totul despre:

#români #mae #pandemie

Comentarii