Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

839 note de 10 la Evaluarea Națională pe timp de pandemie

Campionul pe județe la lucrări perfecte, sinonime cu note de 10, este Cluj. Trei sferturi dintre candidați au obținut note mai mari de 5.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 22.06.2020 - 16:08

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat rezultatele obținute de absolvenții de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională. În condițiile unui învățământ afectat grav de pandemie prin închiderea școlilor 839 de elevi din țară au obținut note maxime la limba și literatura română și matematică.

Situația pe județe a notelor de 10 este următoarea: Cluj (66 elevi), Iași (46 elevi), Argeș (42 elevi), în vreme ce în capitală 224 candidați au notă maximă și vor intra la cele mai bune licee din București.

În privința notelor elevilor care s-au pregătit mai puțin sau chiar deloc pentru examenul de Evaluare Națională, cifrele centralizate de Ministerul Educației și Cercetării indică un procent de 23,9% de medii sub nota 5. În cifre, din totalul de 160.468 candidați admiși la probele de examen, 38.310 candidați au obținut medii mai mici de 5.00 și 122.158 au luat note mai mari de 5.00. Datele finale se vor stabili după ce se va trece de etapa contestațiilor.

Comentarii