31 milioane lei pentru a scăpa școlile de wc-ul din fundul curții

375 unități școlare primesc fonduri pentru modernizarea grupurilor sanitare. Investițiile se derulează prin Primării. Banii necheltuiți până la finalul anului se întorc la buget.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 17.06.2020 - 13:59

Guvernul a aprobat repartizarea sumei de 31.269.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Este vorba de unitățile de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

17.000.000 de lei se vor aloca în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurării cu utilități a 272 de unități de învățământ preuniversitar, finanțate în anul 2019 (prin HG nr. 363 și HG nr. 674), dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârșitul anului trecut.

14.269.000 de lei sunt destinate finanțării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum și asigurării cu utilități a acestora, în 103 unități de învățământ preuniversitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.

Banii ajuns în bugetele localităților pe raza cărora funcționează unitățile de învățământ preuniversitar de stat nominalizate prin Inspectoratele Școlare Județene. Primăriile atribuie lucrările și răspund de utilizarea sumelor repartizate. Dacă la sfârșitul anului 2020 vor exista fonduri neutilizate acestea vor fi virate către bugetul de stat.

Citește totul despre:

#fonduri #WC-uri școlare

Comentarii