13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăȘtirile zilei30 trenuri Metropolis pentru magistrala 5 de metrou

30 trenuri Metropolis pentru magistrala 5 de metrou

Alstom va furniza trenuri Metropolis pentru Metrorex ce vor intra în exploarare pe ruta Magistralei 5, deschisă pe 15 septembrie și unde numărul mic de trenuri generează nemulțumiri în rândul călătorilor care vor să ajungă în cartierul Drumul Taberei.

„Companiei Alstom i-a fost atribuit un contract de către Metrorex SA, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti, pentru a asigura un total de până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5, livrate în două tranşe. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane euro. Acest contract poate fi extins cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri, pe baza unei comenzi din partea beneficiarului, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane euro.”, a anunțat marți grupul francez Alstom.

Prima garnitură de metrou va fi livrată într-un termen de 29 luni și după omologarea acesteia vor ajunge în România și celelalte 12 garnituri. Un tren are șase vagoane și 216 locuri cu dispunere longitudinală, zone speciale pentru persoanele cu dizabilități aflate la capetele fiecărui vagon.

Capacitatea totală este de 1.200 pasageri pe tren iar trenurile vor fi echipate cu tehnologia CBTC la bord, pentru a fi compatibile cu cea mai modernă tehnologie de semnalizare din calea de rulare.

Garnituri de metrou modelul Metropolis de la Alstom sunt în dotarea operatorilor de metrou din Paris, New York, Londra, Amsterdam, Singapore, Riyadh, Dubai, Sydney şi Montreal.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă