17 şoferi aflaţi sub influenţa consumului de cocaină sau stupefiante, prinşi de poliţişti

Şaptesprezece şoferi care se aflau sub influenţa consumului de cocaină, cannabis sau a unor substanţe stupefiante au fost prinşi, în ultima lună, de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale din Poliţia Română.

Share

Rl online 0 comentarii

22.02.2019 - 19:15

Potrivit Poliţiei Române, în toate cele 17 cazuri de şoferi prinşi pe autostrăzi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Totodată, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere şi eliberarea dovezii înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

În urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că 12 dintre aceştia ar fi consumat cannabis.

Astfel, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, la kilometrul 23 al Autostrăzii A1 Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, a fost prinsă o persoană în timp ce se afla la volan sub influenţa cannabisului.

În noaptea de 3 spre 4 februarie, pe Autostrada A3 - Bucureşti - Braşov, la kilometrul 21, a fost depistată o persoană care conducea un autovehicul în timp ce se afla sub influenţa consumului de cocaină.

De asemenea, în 14 februarie, pe aceeaşi autostradă, la kilometrul 43, poliţiştii rutieri au oprit un autoturism, şoferul acestuia fiind supus testării cu aparatul DrugTest. Rezultatul a indicat prezenţa substanţelor psihoactive cocaină şi cannabis.

Aceleaşi substanţe au fost consumate şi de un alt conducător auto, prins de poliţişti, în aceeaşi zi,  la kilometrul 244 al Autostrăzii A1, Râmnicu Vâlcea-Deva.

În 21 februarie, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva au observat un autoturism abandonat pe banda de urgenţă a autostrăzii, în zona kilometrului 303, pe sensul de deplasare Sibiu - Deva. Maşina avea avarii ce păreau a fi provenite dintr-un accident rutier. Şoferul, un tânăr de 19 ani din Sebeş, judeţul Alba, s-a prezentat la sediul poliţiei, unde a fost testat, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis.

Comentarii