» In procesul electoral din judetul Dambovita un rol activ l-au avut clanurile interlope care controleaza cartierele marginase.
» PDL Dambovita este acuzat ca ar fi intocmit liste fictive de cetateni care solicita urna mobila, lista realizata pe baza unor adeverinte medicale eliberate de acelasi medic.
O mare parte a efortului electoral pentru turul doi a fost organizata in municipiul Targoviste de catre structurile clanurilor locale. Clanurile lui "Deju", al lui "Ghenosu" si al lui "Melania" si-au mobilizat oamenii din cartierele "sarbilor" si Micro 11, de la marginea orasului, inca de la ora 6.00 dimineata, si s-au prezentat in grupuri mari la sectiile de vot (49 si 50) de la scoala Normala, blocand activitatea din aceste circumscriptii timp de mai multe ore. Ei s-au imbulzit sa voteze, membrii comisiei de votare nemaiputand lucra in acele conditii. Doar jandarmii, dupa ce au cerut intariri, au reusit sa tina situatia in frau. "S-au imbrancit, au urlat, au spart geamuri. In marea lor majoritate, erau romi", ne-a spus Elena Mihai, membru in sectia de votare numarul 49. Aceasta a precizat ca "romii s-au retras, renuntand pe moment la vot, dupa ce organele de ordine au intervenit pentru a calma spiritele".
Elena Mihai ne-a mai spus ca mai pe seara romii din cartierele marginase "s-au intors mai tarziu, fara sa mai bata la ochi". Toti acesti alegatori ar fi fost organizati de filiala PDL, condusa de Florin Popescu, presedintele Consiliului Judetean. "Varful de lance" a fost liderul Partidei Romilor "Pro Europa", Moise Vasile, zis "Deju", consilier judetean PDL. Clanul lui "Deju" controleaza cartierul Micro 11, situat la intrarea in Targoviste dinspre Calea Bucurestilor. O alta familie celebra din acest clan, cu un aport substantial la mobilizarea electoratului din cartierele sarace ale Targovistei, este cea a Dragoilor. De altfel, Nicolae Dragoi este chiar finul lui Florin Popescu. Un membru marcant al PDL, dar si un apropiat al lui "Deju" este Tudorica Raducanu, consilier municipal.
In zona cartierului "sarbilor" stapaneste clanul "Ghenosu", condus de Florin Parjol, un foarte bun prieten cu viceprimarul PDL Bogdan Ana (zis Body). Surse din sectiile de vot ne-au spus ca mai toti membrii clanului, bine organizati, s-au deplasat de la ora 6.00 dimineata la cirscumscriptiile de la scoala Normala. Trebuie amintit faptul ca membrii importanti ai acestui clan, printre care si Florin Parjol, au fost arestati cu putin timp in urma pentru folosirea armelor de foc in plina strada.
In urma perchezitiilor politistilor de la Crima Organizata si a descinderilor la casele clanului, s-au gasit sute de arme si mult armament. Acesti lideri numiti "interlopi" au fost acuzati de furt, amenintare, nu numai in Romania, ci si in strainatate. Cei arestati au fost eliberati din arest in urma unor greseli de procedura judiciara. Chiar viceprimarul PDL Bogdan Ana a fost acuzat ca s-ar fi ocupat de furturi in strainatate. Un alt caz semnalat de Politia Targoviste este cel al lui Alin Rudaru, membru al clanului lui "Melania", care timp de doua zile ar fi dat mita electorala intr-un bar din cartierul Micro 4.
Urna mobila, folosita abuziv
O noua metoda de incercare de fraudare a votului a fost repusa in circulatie in acest tur de scrutin: intocmirea unei liste cu semnaturi false privind unii cetateni care nu se pot deplasa si care ar solicita urne mobile. Lista este completata de adeverinte medicale semnate de un singur medic, care inventeaza o singura boala pentru toti pacientii "electorali": HTA, adica, hipertensiune arteriala. PDL este acuzat ca a folosit aceasta metoda pe scara larga in comuna Contesti, in patru sectii de votare. Numar total de pacienti: 70. Astfel, cu o zi inainte de alegeri, medicul de familie Marioara Carp, din Racari, ar fi intocmit 70 de adeverinte medicale fara cunostinta celor bolnavi, pe care ar fi trecut diagnosticul HTA (hipertensiune arteriala).
Adeverintele au fost semnate indescifrabil in locul acestora, cu acelasi pix, iar pacientilor li s-ar fi recomandat urna mobila, deoarece nu se pot deplasa. La sectia 211 au fost descoperite zece cazuri, la 210 – alte 20 de cazuri, iar restul – la sectiile 216 si 217, din aceeasi localitate. "Am constatat cu stupoare ca multe dintre persoanele care, cica, nu se pot deplasa s-au prezentat la vot. Ne-au spus ca ele habar nu aveau ca au solicitat urna mobila si ca nu au semnat adeverinta medicala", ne-a spus presedintele de la sectia de vot 210, Sararoiu Margareta.
Un alegator, Braia Florea, ne-a spus ca si mama lui a fost trecuta pe aceasta lista, fara cunostinta ei. "Ruda noastra poate a facut acest lucru: Georgeta Alexandrescu, care este viceprimar", ne-a spus Braia. Prin satul Contesti am descoperit si alte asemenea cazuri. De exemplu, Elena Duta nu a semnat nici un document in asemenea sens. "Nepotul ei nu o lasa sa voteze. Zice ca este prea batrana", ne-a spus o vecina.