20.4 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncognitoVIDEO: Anul școlar 2024-2025 - sistem deplorabil și opinii incoerente despre utilizarea...

VIDEO: Anul școlar 2024-2025 – sistem deplorabil și opinii incoerente despre utilizarea telefonului mobil în rândul elevilor unui liceu de top din România.

Ziua de 9 septembrie 2024 a reprezentat prima zi de școală a elevilor români. Președintele Iohannis a ales să participe la deschiderea Colegiului Mihai Viteazul din București. Montajul realizat de colegii noștri de la Inquam Photos scoate în evidență o realitatea cruntă a sistemului educațional românesc.

De la amenajarea sălilor de clasă cu birou mici, înguste și podea veche, spartă pe alocuri cu produse de curățare, chiar și un mop lângă tabla de predare, dezorganizare, lipsa accesului la internet și aparatură de specialitate în școli până la lipsa de coerență în formularea răspunsurilor și disperarea elevilor de a-și păstra telefoanele mobile în cursul orelor de clasă. Și cităm aici:

până la urmă ai nevoie de telefon și și profesorii se folosesc de telefoanele noastre să mai trimită materiale din timpul orelor sau să putem să comunicăm să ne cheme într-o anume clasă să ne ajute în general…

Alt elev continuă: ”Lăsatul telefonului în fața școlii mi se pare foarte exagerat. În caz de urgențe sau așa. Nu mi se pare normal, plus că noi folosim la multe ore telefonul mobil să căutăm lucruri pe internet, până la urmă. Sunt multe materiale importante. Și acuma (sâc) o să ne înghesuim toți la un laptop.”

De la ceremonie nu a lipsit nici binecuvântarea preoțească.

Reamintim că Mihai Viteazul se situează pe locul 5 în topul celor mai importante licee din Capitală conform rezultatelor de la bacalaureat din iulie 2024. Ultima medie de admitere la acest liceu a fost 9,50:

Științe ale Naturii 9,60

Matematică-Informatică 9,50

Pe țară colegiul Mihai Viteazul se situează pe locul 10 conform edupedu.ro.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Sectoarele economice cu cele mai mari și cele mai mici salarii medii nete. Unde se câștigă cel mai bine

Sectorul energetic, IT-ul, transporturile aeriene și telecomunicațiile oferă cele mai mari salarii în România, conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică. În luna...

Samsung plănuiește șase actualizări Android pentru dispozitivele din gama entry-level

Samsung planifică ofere până la șase actualizări de Android și suport de securitate pentru dispozitivele din gama entry-level, precum Galaxy A16 5G. Samsung plănuiește șase...

Cod galben de ploi torențiale pentru 9 județe din țară

Avertizarea meteo este valabilă pentru joi, în intervalul 19 septembrie, ora 03 – 19 septembrie, ora 18 În Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade...
Ultima oră
Pe aceeași temă