15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalSondaje în SUA: Cine ar urma să câștige alegerile pentru Casa Albă?

Sondaje în SUA: Cine ar urma să câștige alegerile pentru Casa Albă?

Pe tot parcursul campaniei electorale, înainte și după nominalizarea oficială a Kamalei Harris ca vicepreședinte pe lista democrată, au fost realizate și publicate zeci de sondaje de opinie. Acum se conturează o imagine și mai clară asupra viitoarelor alegeri din SUA.

Turbulențele din societatea americană, protestele, criza sanitară și alți factori au influențat percepția publicului, ceea ce s-a reflectat în rezultatele sondajelor.

În acest context, publicația The Hill a decis să compileze toate aceste sondaje într-o analiză complexă, creând o medie ponderată a rezultatelor pentru a oferi o imagine mai clară a poziției celor doi candidați principali: Kamala Harris și Donald Trump.

Rezultatele acestei medii ponderate arată că Kamala Harris ar obține un scor de 49,4%, în timp ce Donald Trump s-ar situa la 45,6%.

Este important de menționat că această medie nu este una simplă, aritmetică, ci una care ia în calcul mai mulți factori pentru a reflecta cât mai exact tendințele și variațiile din sondaje.

Cifre similare transmise și de către The Economist

Într-un demers similar, publicația The Economist a realizat o medie a sondajelor pe care le-a considerat relevante, deși nu a specificat numărul exact al acestora.

Conform calculelor publicate de The Economist, Kamala Harris conduce cu un scor mediu de 48,8%, având o marjă de eroare între 47,9% și 49,7%.

În comparație, Donald Trump înregistrează un scor mediu de 45,3%, cu o marjă de eroare situată între 44,4% și 46,2%.

Aceste analize reflectă nu doar rezultatele sondajelor individuale, ci și o tendință generală care sugerează o ușoară, dar constantă, avantajare a Kamalei Harris în fața lui Donald Trump în percepția publicului.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă