27.6 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSocialCât costă organizarea alegerilor prezidențiale. Diaspora are mai mult timp să voteze

Cât costă organizarea alegerilor prezidențiale. Diaspora are mai mult timp să voteze

Costul total estimat pentru organizarea alegerilor prezidențiale din 2024 în România se ridică la 1,39 miliarde lei, conform documentelor prezentate în cadrul unei recente ședințe de guvern.

Pentru a asigura desfășurarea corectă și eficientă a alegerilor de la sfârșitul acestui an, Guvernul a adoptat o serie de hotărâri care completează cadrul legislativ necesar.

Aceste măsuri includ detalii privind calendarul electoral, aspectele tehnice și alocările financiare necesare pentru pregătirea și organizarea scrutinului programat pe 24 noiembrie 2024 pentru primul tur, și pe 8 decembrie pentru eventualul al doilea tur.

În ceea ce privește votul românilor din diaspora, aceștia vor avea la dispoziție două zile și jumătate pentru a-și exercita dreptul la vot în fiecare tur.

În primul tur, votul în străinătate va începe pe 22 noiembrie, între orele 12.00 și 21.00, continuând pe 23 noiembrie, de la ora 7.00 până la 21.00, iar în țară, votul se va desfășura pe 24 noiembrie, între orele 7.00 și 21.00.

Programul pentru turul doi

Pentru al doilea tur, programul este similar: votul în diaspora va începe pe 6 decembrie la ora 12.00 și va continua pe 7 decembrie între orele 7.00 și 21.00.

Votul în România va avea loc pe 8 decembrie, în același interval orar, 7.00-21.00.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

De Ziua Educației, președintele Iohannis a decorat peste 100 de unități de învățământ

Președintele a transmis că educarea unor întregi generații este una dintre cele mai frumoase vocații Președintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă, 5 octombrie, un mesaj cu ocazia...

Ai putea ucide UE, spune Franța. Ba nu ai putea, răspunde Germania

Macron și Scholz se înfruntă din nou, pentru a contracara America protecționistă și puterea chineză Emmanuel Macron și Olaf Scholz conduc cele mai mari două...
Ultima oră
Pe aceeași temă