16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalO mașină românească a ajuns să fie cea mai vândută din Europa

O mașină românească a ajuns să fie cea mai vândută din Europa

O maşină românească este cea mai vândută în Europa. Deşi mulţi ar crede că este vorba despre Dacia Logan sau Duster, lucrurile nu stau deloc aşa. Autoturismul produs în ţara noastră are mare succes în ţări precum Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa, Austria sau Italia.

Aceasta este în fruntea vânzărilor de autovehicule pentru a cincea lună din şapte în acest an, arată datele oficiale de la Data Force privind înmatriculările de maşini noi din Uniunea Europeană.

O maşină românească a ajuns în topul vânzărilor în Europa


Dacă acum câţiva ani Dacia Logan era una dintre cele mai cumpărate autoturisme în UE, lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă. Raportul Data Force arată că Sandero este maşina românească pe primul loc la vânzările de autovehicule noi în Europa. Aceasta a depăşit şi în luna iulie modele celebre precum Toyota Yaris Cross sau Volkswagen T-Roc. Astfel, s-au vândut 168.133 de unităţi în primele şapte luni din 2024. În acest timp, cei de la Volkswagen au avut cu peste 3.500 de vânzări mai puţine decât modelul de la Renault.

În cea de-a şaptea lună, au fost înmatriculate 22.858 de Sandero, în timp ce doar 19.269 de europeni au achiziţionat un T-Roc. Locul al treilea în iulie a fost ocupat de Toyota Yaris Cross – 17.325 unități. Un alt succes înregistrat de maşina românească este creşterea cu 34,9% a vânzărilor fără de anul trecut pentru aceeaşi perioadă.

Vânzarea mașinilor Dacia a crescut în Europa

Compania Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de 8,6% în Europa, cu o urcare a cotei de piață la 4,6.

Mașinile Dacia sunt tot mai populare în Europa

Potrivit unui raport al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în iunie un avans de 8,6%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4,6%, de la 4,4% în perioada similară din 2023.

În iunie, în Europa, s-au înmatriculat 60.395 de autoturisme Dacia, comparativ cu 55.594 în perioada similară din 2023.Cererea de mașini Dacia s-a înregistrat în statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Primăria Capitalei va autoriza lucrările la Planșeul Unirii după primirea documentației de la Primăria Sectorului 4

Municipalitatea va da autorizaţie pentru lucrările la planşeul de la Unirii când va primi toată documentaţia de la Primăria Sectorului 4, a anunţat primarul...

Toni Greblă va restitui Curții de Conturi suma de bani necuvenită

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a afirmat joi că va restitui, până la finalul anului, suma pe care Curtea de Conturi a...

Angajații între 25 și 54 de ani, cei mai bine plătiți din România; diferențe salariale semnificative între genuri și categorii de vârstă

Angajații cu vârste cuprinse între 25 și 54 de ani au cele mai mari salarii din România, cu un venit mediu net de 4.260...
Ultima oră
Pe aceeași temă