O maşină românească este cea mai vândută în Europa. Deşi mulţi ar crede că este vorba despre Dacia Logan sau Duster, lucrurile nu stau deloc aşa. Autoturismul produs în ţara noastră are mare succes în ţări precum Spania, Marea Britanie, Germania, Franţa, Austria sau Italia.
Aceasta este în fruntea vânzărilor de autovehicule pentru a cincea lună din şapte în acest an, arată datele oficiale de la Data Force privind înmatriculările de maşini noi din Uniunea Europeană.
O maşină românească a ajuns în topul vânzărilor în Europa
Dacă acum câţiva ani Dacia Logan era una dintre cele mai cumpărate autoturisme în UE, lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă. Raportul Data Force arată că Sandero este maşina românească pe primul loc la vânzările de autovehicule noi în Europa. Aceasta a depăşit şi în luna iulie modele celebre precum Toyota Yaris Cross sau Volkswagen T-Roc. Astfel, s-au vândut 168.133 de unităţi în primele şapte luni din 2024. În acest timp, cei de la Volkswagen au avut cu peste 3.500 de vânzări mai puţine decât modelul de la Renault.
În cea de-a şaptea lună, au fost înmatriculate 22.858 de Sandero, în timp ce doar 19.269 de europeni au achiziţionat un T-Roc. Locul al treilea în iulie a fost ocupat de Toyota Yaris Cross – 17.325 unități. Un alt succes înregistrat de maşina românească este creşterea cu 34,9% a vânzărilor fără de anul trecut pentru aceeaşi perioadă.
Vânzarea mașinilor Dacia a crescut în Europa
Compania Dacia a înregistrat o creștere a vânzărilor de 8,6% în Europa, cu o urcare a cotei de piață la 4,6.
Mașinile Dacia sunt tot mai populare în Europa
Potrivit unui raport al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme Dacia în Europa au înregistrat în iunie un avans de 8,6%, iar cota de piaţă a producătorului de automobile a urcat la 4,6%, de la 4,4% în perioada similară din 2023.
În iunie, în Europa, s-au înmatriculat 60.395 de autoturisme Dacia, comparativ cu 55.594 în perioada similară din 2023.Cererea de mașini Dacia s-a înregistrat în statele din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!