3.4 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSocialAdministratieCNAIR anunță deschiderea a noi kilometri din autostrada A7 a Moldovei

CNAIR anunță deschiderea a noi kilometri din autostrada A7 a Moldovei

CNAIR a anunţat câţi kilometri de autostradă ar urma să fie gata până la finalul anului, în România. Şoferii abia aşteaptă să circule pe şoselele de mare viteză, mai ales cei care sunt nevoiţi să tranziteze “Drumul Morţii”, aşa cum este numit E85.

Veştile sunt bune! În această toamnă, conducătorii auto vor putea scuti mult timp circulând pe zeci de noi kilometri pe Autostrada Moldovei sau pe cea spre Craiova.

Câţi kilometri de autostradă vor fi deschişi până în decembrie 2024?

CNAIR aduce veşti bune pentru şoferii din România. Anul acesta s-ar putea încheia cu 260 de kilometri de autostradă şi drum expres daţi în folosinţă. De departe, spun oficialii, A7 este campioana în 2024. Până în luna august, au fost deschişi 37 de kilometri de drum de mare viteză (24 din A0 Sud și 13 din drumul de legătură Oradea – A3), reţeaua totală ajungând acum la 1.115 kilometri.

Pe 128 de kilometri din A7 vor putea circula românii

Conform celor mai recente estimări, pe 128 de kilometri din A7 (Autostrada Moldovei) ar urma să poată circula românii chiar din această toamnă. Este vorba despre cele patru loturi de la Buzău la Focșani (82 km), construite de UMB, dar și de loturile 1 și 2 din tronsonul Ploiești – Buzău.

De asemenea, 50 de kilometri urmează să fie inaugurați pe Autostrada Ford, după ce vor fi date în trafic tronsoanele 1 (Ozaltin) și 4 (UMB) ale Drumului Expres Craiova – Pitești (DEx12). Mai mult, ar urma să fie deschisă parțial secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș din A1 Sibiu – Pitești. Şi drumul Expres Brăila – Galaţi construit de firma lui Dorinel Umbrărescu ar trebui să fie finalizat până la terminarea anului.

Desigur, acestea sunt doar nişte estimări, aşadar rămâne de văzut câţi kilometri de autostradă vor fi deschişi până în decembrie 2024.

UMB cerut o extensie a termenului de finalizare a primului lot din A7

Deşi compania lui Dorinel Umbrărescu a promis deschiderea primului lot din A7 (Buzău – Focşani) în luna octombrie, constructorul a cerut de curând decalarea termenului de finalizare.

„Durata de execuție a lucrărilor în cadrul acestui contract a fost decalată cu 154 zile calendaristice, din data de 05 august 2024, potrivit Programului de Execuție și Referință prezentat de antreprenor.

Astfel că noua dată de finalizare a întregului proiect este 6 ianuarie 2025, dar constructorul și-a asumat punerea în circulație a celor 82,44 km dintre Buzău și Focșani până la finalul anului 2024”, spune CNAIR.

Loturile care formează autostrada A7 Buzău Focşani sunt:

  • Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii, cu o lungime totală de 4,6 km de autostradă.
  • Lotul 2 Vadu Pașii – Râmnicu Sărat are o lungime de 30,8 km.
  • Lotul 3 Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni, cu o lungime de 36,1 km.
  • Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord are 10,9 km de autostradă.

    Grindeanu a dat undă verde pentru autostrada chinezilor din România. În ce stadiu sunt lucrările

    S-a dat undă verde pentru autostrada chinezilor din România. Autoritățile au venit cu informații importante despre stadiul lucrărilor ce au fost demarate în primăvara acestui an.
    Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut câteva precizări pe care le așteptau șoferii bucureșteni.
    Autostrăzile sau, mai bine zis, lipsa acestora, reprezintă un subiect sensibil pentru români, ce naște dezbateri aprinse, fiind considerat unul dintre marile lipsuri ale țării. Un proiect important, așteptat de ani întregi de mulți șoferi, face pași importanți către finalizare.
    Autostrada chinezilor din România a primit undă verde. Irinel Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat că a fost emisă autorizația de construire pentru execuția lucrărilor pentru Lotul 3 al A0 Nord (etapa II).

    Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!
Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

România primul loc în UE la exportul de grâu în 2024. Cum am depășit Franța și Germania la un loc

Exporturile de grâu moale ale Uniunii Europene de la începutul sezonului 2024/25, la 1 iulie, şi până la data de 17 noiembrie, au ajuns...

Ilie Bolojan confirmă că a vorbit cu Mircea Geoană și Elena Lasconi. Ce s-a stabilit în privința retragerii

Ilie Bolojan, candidat din partea PNL pentru funcţia de senator şi politicianul nominalizat de trei candidaţi la preşedinţie pentru funcţia de prim-ministru, afirmă că...

Ambasada SUA de la Kiev, închisă temporar, din cauza unui posibil atac aerian major

Departamentul pentru Afaceri Consulare de Stat al SUA a transmis că Ambasada SUA la Kiev a primit informații despre un potențial atac aerian semnificativ...
Ultima oră
Pe aceeași temă