20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSocialJustițieFrații Tate rămân fără flota de lux: 16 mașini confiscate de DIICOT

Frații Tate rămân fără flota de lux: 16 mașini confiscate de DIICOT

Asupra autoturismelor a fost instituit sechestru asigurător, o parte dintre maşinile de lux fiind deja indisponibilizate

Procurorii DIICOT afirmă că, alături de membri ai grupării infracţionale constituite în jurul fraților Tate, Andrew și Tristan au recrutat, începând cu anul 2015, 34 de femei pe care le-au obligat să producă materiale pornografice, difuzate contra cost pe platforme de profil.

Unul dintre fraţii Tate este suspectat că, din exploatarea unei tinere, cetăţean străin, care avea 17 ani la momentul la care a fost racolată, a obţinut 1,5 milioane dolari. 

În urma percheziţiilor domiciliare făcute de anchetatori au fost identificate şi ridicate sumele de aproximativ 26.000 euro, 81.000 lei, 5.800 GBP şi 6.400 USD, două ceasuri de lux, laptopuri, unităţi de stocare a datelor, înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă. A fost instituit sechestru asigurător asupra a 16 autoturisme şi o motocicletă, toate din categoria lux.

În acest dosar, Andrew Tate a fost plasat în arest la domiciliu, iar Tristan Tate a fost pus sub control judiciar. Acuzaţiile din dosar sunt constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu un minor, spălare de bani, influenţarea declaraţiilor şi favorizarea făptuitorului.

Procurorul de caz susține că mașinile de lux au fost cumpărate din bani negri. Este pentru a doua oară când statul confiscă mașinile milionarilor britanici, stabiliți în România. În urmă cu doi ani, anchetatorii au ridicat alți 11 bolizi, evaluați la peste 3 milioane €.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă