17.8 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăPoliticăCongresul PSD a început cu atacuri la președintele Iohannis

Congresul PSD a început cu atacuri la președintele Iohannis

Alfred Simonis l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru „apetența pentru lux”

Câteva mii de delegaţi au sosit la Congresul PSD, pentru a vota candidatul Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale şi, de asemenea, pentru a valida un nou mandat la șefia partidului.

Congresul a fost deschis de Alfred Simonis, preşedintele Conisliului Judeţean Timiş, care a spus că PSD nu mai este acelaşi din trecut. „Ne-am schimbat. Nu mai avem aceleaşi abordări arogante din trecut, dar trebuie să-i convingem şi pe români de asta”. Apoi, a lansat un atac la adresa președintelui Iohannis. „Nu mai vreau un președinte cu mușchiul empatiei atrofiat, zâmbet mecanic sau unul care sa conducă de pe pârtia de ski”.

Mihai Tudose, viitorul preşedinte al Consiliului Naţional, a declarat la Antena3 CNN că „Marcel Ciolacu e prea bun, prea răbdător.”

Câteva nume sonore din PSD, nu vor mai prinde echipa lui Marcel Ciolacu. Una dintre ele este Gabriela Firea. Surse din partid spun că va rămâne doar șefa PSD București pentru o perioadă și va avea funcția de la Parlamentul European. Dar, vor apărea alte nume care vor intra în echipa lui Marcel Ciolacu: Elisabeta Lipă, rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, Florin Jianu, fostul preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, aceștia vor fi vicepreședinți în echipa PSD.

Mâine, Marcel Ciolacu urmează să fie votat în ședința Partidului Social Democrat și, oficial, să intre în cursa prezidențială.

Noua conducere a PSD

– MARCEL CIOLACU – Preşedinte PSD
– SORIN GRINDEANU – Prim-vicepreşedinte PSD
– DANIEL BĂLUŢĂ – Prim-vicepreşedinte PSD
– PAUL STĂNESCU – Secretar General
Noi posturi de vicepreședinți pe domenii:
– FLORIN JIANU – Vicepreşedinte – domeniu – IMM-uri şi Mediul de Afaceri
– MIHNEA COSTOIU – Vicepreşedinte, domeniul Educaţie
– ELISABETA LIPĂ – Vicepreşedinte, domeniu Sport
– VICTORIA STOICIU – Vicepreşedinte, domeniu societatea civilă

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Poliția din Republica Moldova spune că Ilan Șor a transferat 39 de milioane de dolari pentru a mitui alegătorii

În septembrie gruparea criminală condusă de Ilan Șor de pe teritoriul Rusiei, a transferat 15 milioane de dolari pentru coruperea alegătorilor din R. Moldova,...

Percheziţii în urma unui conflict în care şapte persoane au agresat cu arme albe doi bărbaţi 

Polițiștii din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din Capitală au desfășurat, în această dimineață, 16 percheziții în legătură cu un conflict violent care a...

Studiu Google: Implementarea AI în administrația publică din România ar putea aduce o valoare adăugată de 660 milioane de euro în 10 ani

Inteligența artificială generativă are potențialul de a îmbunătăți semnificativ eficiența sectorului public din România și de a spori calitatea serviciilor oferite cetățenilor, conform unui...
Ultima oră
Pe aceeași temă
  1. Nici Ciolacu si nici Ciuca nu vor avea curajul unei dezbateri electorale televizate in care sa o infrunte pe Elena Lasconi!
    Elena Lasconi i-ar face ”muci” pe amandoi!
    Asa ca vor urma si ei sfatul consilierului lui Iohannis, care ii spunea ficusului cu cap de neamț si 6 case ca Nastase: ”Joschka, nu participa la nici o confruntare electorala cu contracandidati, nici macar cu Viorica Dancila, daca nu vrei sa se vada ca esti mai gunoi corupt si mai incet la minte decat oricare dintre ei”!