14.4 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalKamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru Casa Albă, cu un discurs...

Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru Casa Albă, cu un discurs de excepție

Kamala Harris a promis joi seară să întărească poziția de lider global a SUA, subliniind că nu va renunța la această responsabilitate. A îndemnat alegătorii să-l respingă pe Donald Trump, pe care l-a numit „neserios”, și să o susțină în cursa pentru președinția Statelor Unite.

Într-un discurs de 40 de minute, susținut în ultima seară a Convenției Naționale Democrate de la Chicago, Kamala Harris și-a conturat atât experiențele personale, cât și viziunea politică, oferind cele mai detaliate declarații de până acum privind politica externă a SUA.

Harris a afirmat că, în calitate de președinte, va asigura victoria SUA în competiția globală pentru secolul 21, în detrimentul Chinei, și a promis sprijin continuu pentru Ucraina și aliații din NATO.

În plus, ea a abordat pe larg conflictul din Gaza, care a generat dezbateri aprinse în rândul democraților și a dus la proteste pe străzile din Chicago în timpul convenției de patru zile.

Harris, discurs despre Israel și Gaza

Harris a subliniat că va susține întotdeauna dreptul Israelului de a se apăra, dar a descris suferințele umane cauzate de conflictul din Gaza ca fiind „sfâșietoare”.

Ea a adăugat, într-un moment care a atras aplauze puternice din partea audienței, că atât ea, cât și președintele Joe Biden, lucrează pentru a pune capăt acestui război, pentru a asigura securitatea Israelului, eliberarea ostaticilor, încetarea suferinței în Gaza și respectarea drepturilor palestinienilor la demnitate, securitate, libertate și autodeterminare.

Discursul de joi a evidențiat clar poziția sa față de conflictele din Europa și Orientul Mijlociu, precum și viziunea sa asupra rolului Americii în lume.

De asemenea, Harris l-a criticat pe Donald Trump pentru alianțele sale cu „tiranici și dictatori”, precum liderul nord-coreean Kim Jong Un, despre care a spus că îl încurajează pe Trump să câștige alegerile din noiembrie.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Maia Sandu a prins cutremurul din România în direct la televiziunea publică Moldova 1

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacţionat cu calm luni, când un cutremur produs în România învecinată a zdruncinat studioul în care dădea un...

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă