26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăEconomieEconomie internaționalGoldman Sachs reduce estimarea recesiunii în SUA după date economice favorabile

Goldman Sachs reduce estimarea recesiunii în SUA după date economice favorabile

Economiștii de la Goldman Sachs Group au revizuit în scădere prognoza privind riscul unei recesiuni în Statele Unite pentru anul viitor, diminuând estimarea de la 25% la 20%.

Această ajustare se bazează pe cele mai recente date privind vânzările cu amănuntul și cererile de șomaj din SUA, relatează Financial Times, potrivit Ziarului Financiar.

Conform unui raport redactat de economiștii Goldman, sub coordonarea lui Jan Hatzius, dacă raportul despre locurile de muncă pentru luna august, care va fi publicat pe 6 septembrie, va fi favorabil, există șansa ca prognoza privind recesiunea să fie redusă din nou la 15%, nivel la care se situa înainte de ajustarea din 2 august.

În ultima săptămână, datele economice favorabile au impulsionat piețele financiare, oferind acțiunilor cea mai bună performanță din acest an, după o scădere recentă.

Motivele care au stat la baza reducerii procentului de recesiune

Vânzările cu amănuntul au înregistrat în iulie cea mai mare creștere de la începutul anului 2023, iar numărul cererilor de șomaj a scăzut la cel mai mic nivel de la începutul lunii iulie.

De asemenea, economiștii Goldman Sachs și-au exprimat încrederea sporită că Rezerva Federală va decide o reducere a ratelor dobânzilor cu 25 de puncte de bază în cadrul întâlnirii din septembrie.

Totuși, ei au avertizat că o eventuală surpriză negativă în raportul privind locurile de muncă din 6 septembrie ar putea determina o ajustare și mai semnificativă, de 50 de puncte de bază.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Neamț: Un bărbat a murit în incendiul pe care chiar el l-a provocat

Tragedie în Neamț. Un bărbat a murit într-un incendiu pe care chiar el l-a provocat, pe un teren din comuna Dragomireşti, transmite B1Tv. Tragedia a...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...

Categoria Păi să nu spun vorba aia?!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, despre acuzațiile liberalilor aduse lui Ciolacu: „Sunt foarte departe de adevăr, ca să nu le zic...
Ultima oră
Pe aceeași temă