20 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia a pierdut aproape 600.000 soldați de la începutul invaziei în Ucraina

Rusia a pierdut aproape 600.000 soldați de la începutul invaziei în Ucraina

Rusia a înregistrat pierderi semnificative de peste 598.000 de militari de la începutul invaziei sale în Ucraina, potrivit declarațiilor oficialilor ucraineni, citate de The Guardian.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că, de la lansarea ofensivei ruse pe 24 februarie 2022, armata rusă a pierdut un număr impresionant de 598.180 de soldați pe teritoriul ucrainean.

Raportul detaliat prezentat sâmbătă subliniază că, pe lângă pierderile de personal, Rusia a suferit și pierderi materiale considerabile.

Armata rusă a pierdut 8.501 tancuri, ceea ce reprezintă o parte semnificativă a capacității sale blindate.

De asemenea, 16.473 vehicule blindate de luptă și 16.985 sisteme de artilerie au fost distruse sau capturate de forțele ucrainene.

Rusia a suferit pierderi importante de la începutul invaziei

În plus, Rusia a pierdut 923 de sisteme de apărare antiaeriană, ceea ce a diminuat considerabil capacitatea sa de a proteja spațiul aerian. Pierderile aeriene includ 367 de avioane și 328 de elicoptere, ceea ce subliniază provocările întâmpinate de aviația rusă în fața apărării ucrainene.

Forțele ucrainene au reușit, de asemenea, să doboare 13.714 drone rusești, un element esențial în strategia de recunoaștere și atac a Moscovei.

Pe mare, Rusia a pierdut 28 de nave de război și ambarcațiuni, precum și un submarin, ceea ce afectează capacitatea sa navală în regiune.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Primăria București testează un nou sistem de combatere a țânțarilor cu drone

Primăria Municipiului București a demarat o inițiativă inovatoare pentru combaterea țânțarilor, prin utilizarea dronelor pentru dezinsecție, o tehnologie modernă menită să îmbunătățească eficiența tratamentelor...

Ghid complet pentru îngrijirea dinților după aplicarea fațetelor dentare

Fațetele dentare reprezintă una dintre cele mai bune soluții la care se poate apela atunci când se dorește o transformarea spectaculoasă a aspectului...

Cercetătorii anunță un nou vortex polar. Cum ne afectează

Vortexul Polar, un fenomen atmosferic esențial care influențează vremea de iarnă în emisfera nordică, începe să se dezvolte în stratosfera deasupra Polului Nord odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă