14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăInternaționalRusia, zguduită de un cutremur de 7 grade. Un vulcan a erupt...

Rusia, zguduită de un cutremur de 7 grade. Un vulcan a erupt în urma seismului

Un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit sâmbătă Rusia, conform informațiilor furnizate de United States Geological Survey (USGS), agenția americană care monitorizează activitatea seismică la nivel global, transmite AFP.

Seismul a avut loc în Marea Bering, la o adâncime de aproape 50 de kilometri, în apropierea peninsulei Kamceatka din Rusia, la aproximativ 90 de kilometri est de orașul Petropavlovsk-Kamchatsky.

În urma cutremurului, National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din SUA a emis o alertă de tsunami. Agenția avertizează că valuri cu înălțimi cuprinse între 0,3 și 1 metru deasupra nivelului mareei ar putea afecta anumite zone de coastă din Rusia.

Un vulcan a erupt în urma cutremurului din Rusia

Totodată, vulcanul Shiveluch din Rusia a erupt în urma seismului, potrivit agenției de stat TASS, citată de CNN și preluată de News.ro.

Conform raportului TASS, duminică dimineața, coloana de cenușă emisă de vulcan a atins aproximativ 8 kilometri deasupra nivelului mării, iar vulcanul a eliberat și un jet de lavă.

TASS a precizat că nu există informații despre persoane rănite.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...

UE raportează un excedent record al balanței comerciale, în timp ce zona euro beneficiază de un surplus semnificativ

Uniunea Europeană a înregistrat în iulie 2024 un excedent record al balanței comerciale de 19,1 miliarde de euro, o îmbunătățire semnificativă față de excedentul...

Nadia Comăneci a dezvăluit discuția purtată cu Serena Williams, la finala de gimnastică de la JO 2024

Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul Țiriac Foundation Trophy, a oferit câteva detalii interesante despre discuția sa cu Serena Williams, pe care a întâlnit-o recent...
Ultima oră
Pe aceeași temă