21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăInternaționalGermania: Mandat de arestare pentru sabotarea conductelor Nord Stream: un instructor ucrainean,...

Germania: Mandat de arestare pentru sabotarea conductelor Nord Stream: un instructor ucrainean, principalul suspect

Autoritățile germane au emis un mandat de arestare în legătură cu sabotajul conductelor Nord Stream, comis în urmă cu aproape doi ani, conform informațiilor publicate de ARD, Süddeutsche Zeitung și Die Zeit.

Într-o investigație recentă, aceste publicații au dezvăluit că suspectul principal în cazul sabotajului conductelor Nord Stream este un instructor de scufundări ucrainean, identificat ca Volodymyr Z., pentru a proteja confidențialitatea.

Se presupune că Volodymyr Z. a acționat în colaborare cu cel puțin alte două persoane, și ele de origine ucraineană, în atacul asupra conductelor.

Investigațiile indică faptul că suspectul ar fi locuit ultima dată în Polonia, dar autoritățile poloneze au declarat că nu au reușit să-l rețină, deoarece acesta a părăsit deja țara.

Importanța conductelor Nord Stream

Conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, aflate în Marea Baltică, erau esențiale pentru transportul gazului rusesc către Europa, în special către Germania.

Încă de la început, aceste conducte au fost subiect de controverse, din cauza dependenței pe care o generau față de energia rusească, iar tensiunile au escaladat după invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

Pe 26 septembrie 2022, mai multe explozii au fost detectate de-a lungul acestor conducte, provocând scurgeri masive de gaze.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...

PSD condamnă decizia CCR de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă

“Dreptul oricărui cetățean de a alege și de a fi ales. CCR Trebuie să explice rapid decizia de invalidare a candidaturii Dianei Șoșoacă” București, 5...

Studentă cazată în regie, mușcată de ploșnițe. A ajuns la spital

Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, a publicat imagini pe contul său de Facebook cu o studentă cazată la un cămin...
Ultima oră
Pe aceeași temă