22.1 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalFranța: Două avioane de luptă s-au ciocnit în timpul unui exercițiu

Franța: Două avioane de luptă s-au ciocnit în timpul unui exercițiu

Două avioane de luptă Rafale s-au ciocnit în aer în timpul unui exercițiu de antrenament în Franța, iar piloții au murit. Anunțul tragic a fost făcut de președintele Emmanuel Macron pe rețeaua de socializare X.

Cei doi piloți, căpitanul Sébastien Mabire și locotenentul Matthis Laurens, au fost inițial dați dispăruți după coliziunea care a avut loc în estul Franței, în sectorul Colombey-les-Belles (Lorena).

Emmanuel Macron a confirmat decesul lor într-o postare pe X, exprimându-și regretul față de pierderea lor.

Aflăm cu tristeţe despre moartea căpitanului Sébastien Mabire şi a locotenentului Matthis Laurens în cursul unui accident aerian în timpul unei misiuni de antrenament cu Rafale.

Un al treilea pilot, aflat la comanda celeilalte aeronave, a reușit să se catapulteze și este în afara oricărui pericol.

Avioanele Rafale sunt cele mai avansate din dotarea forțelor franceze

Avioanele Rafale, produse de Dassault, sunt cele mai avansate din dotarea forțelor aeriene franceze, fiind capabile să execute misiuni de apărare aeriană, recunoaștere și bombardament.

De asemenea, acestea pot opera de pe portavioane și contribuie la descurajarea nucleară a Franței.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit la vârsta de 72 de ani

Michel Blanc, cunoscut actor, scenarist și regizor francez, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unui infarct. Michel Blanc s-a stins din...

Eminem urmează să devină bunic

Joi, 3 octombrie, Eminem, în vârstă de 51 de ani, a lansat un videoclip emoționant pentru piesa sa „Temporary”, care prezintă zeci de filmări...

O companie din Rusia anunță că va face troc cu Pakistanul, schimbând năut și linte pentru alimente

O companie din Rusia, Astarta-Agrotrading, a decis să facă troc cu năut și linte în schimbul unor cantități de tangerine, orez și cartofi din...
Ultima oră
Pe aceeași temă