23.6 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăInternaționalUn american închis pe nedrept 48 de ani va primi 7,15 milioane...

Un american închis pe nedrept 48 de ani va primi 7,15 milioane de dolari despăgubiri

Un american de 71 de ani va primi despăgubiri de 7,15 milioane de dolari după ce a petrecut aproape 50 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Glynn Simmons, care a fost exonerat anul trecut pentru un caz din Oklahoma, deține recordul pentru cei mai mulți ani petrecuți în detenție în istoria SUA, conform Registrului Național al Exonerărilor, citat de AFP și preluat de news.ro.

Simmons a fost eliberat după 48 de ani, o lună și 18 zile de închisoare și a intentat un proces împotriva orașului Edmond și a unui detectiv implicat în arestarea sa. Luni, consiliul municipal a aprobat un acord financiar pentru a evita o dispută juridică, conform documentelor publice.

Avocații lui Simmons au declarat că despăgubirea încheie „o parte” din litigiile sale împotriva municipalităților și poliției care au falsificat probe pentru a-l condamna.

Simmons, condamnat pentru o crimă în 1975

Deși nu va recupera timpul pierdut, acest acord îi va permite să își continue revendicările împotriva Oklahoma City și a unui detectiv, a spus avocata Elizabeth Wang.

Simmons și Don Roberts au fost condamnați la moarte în 1975 pentru uciderea unui angajat al unui magazin în timpul unui jaf în Edmond. Sentința a fost ulterior comutată în închisoare pe viață.

Condamnarea a fost bazată pe mărturia unei cliente adolescente a magazinului, care a fost grav rănită în timpul jafului. O anchetă ulterioară a pus la îndoială afirmațiile sale.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

Cine-l sfătuiește, îl sfătuiește prost pe Geoană: atac nepermis la un jurnalist de investigații

Atacul candidatului Mircea Geoană la prezidențiale asupra presei l-a compromis definitiv, în timp ce investigațiile continuă să apară cu privire la legăturile suspecte cu...

Autorul, scenaristul şi regizorul francez Michel Blanc a murit la vârsta de 72 de ani

Michel Blanc, cunoscut actor, scenarist și regizor francez, a murit la vârsta de 72 de ani în urma unui infarct. Michel Blanc s-a stins din...

Ministerul Apărării al Ucrainei: Cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au murit în captivitate în Rusia

Potrivit celor mai recente date ale Ministerului Apărării al Ucrainei, cel puțin 177 de prizonieri ucraineni au decedat în închisorile rusești de la începutul...
Ultima oră
Pe aceeași temă