11 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalPotrivit unor surse, Brazilia și Columbia vor discuta despre situația din Venezuela

Potrivit unor surse, Brazilia și Columbia vor discuta despre situația din Venezuela

Președinții Braziliei și Columbiei vor discuta, în cadrul unei convorbiri telefonice, opțiunile pentru negocierea încheierii crizei venezuelene, au declarat pentru Reuters două surse implicate în discuții.

Convorbirea telefonică la care participă Luiz Inacio Lula da Silva și Gustavo Petro a fost decisă după ce președintele mexican Andrés Manuel López Obrador s-a retras dintr-o inițiativă prezidențială tripartită privind alegerile contestate din Venezuela, au declarat sursele.

Brazilia și Columbia și-au coordonat eforturile diplomatice în vederea soluționării crizei venezuelene, care a apărut în urma alegerilor din 28 iulie, pe care atât guvernul venezuelean, cât și opoziția sa susțin că le-au câștigat.

Lula și Petro au solicitat autorităților venezuelene să facă publice rezultatele detaliate ale votului.

Amlo din Mexic a declarat că nu va participa deocamdată la discuțiile cu Brazilia și Columbia și că va aștepta revizuirea alegerilor pe care o va efectua Curtea Supremă din Venezuela.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Guvern: 271 de persoane au fost evacuate și mutate în siguranță

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, la Galați, reuniunea Comandamentului pentru Situații de Urgență în care au fost luate mai multe decizii pentru protejarea vieții...

Fetiță de trei luni, moartă într-un incendiu

O fetiță de trei luni a murit sâmbătă, după ce locuința în care se afla, în satul Poienile Zagrei, comuna Zagra din judeţul Bistriţa-Năsăud,...

Arestat preventiv pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Cornești, județul Dâmbovița, a fost arestat preventiv, pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă, în vârstă...
Ultima oră
Pe aceeași temă