17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăPoliticăPremierul Marcel Ciolacu: „Deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii”

Premierul Marcel Ciolacu: „Deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii”

În jur de 3,8 milioane de pensii vor crește după recalcularea din luna august, iar deciziile vor fi transmise la timp beneficiarilor, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

„Din datele centralizate, 3,8 milioane de pensii cresc după recalculare”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul ședinței de gvuern.

Începem cu subiectul aşteptat de milioane de români, recalcularea pensiilor, care este una dintre marile priorităţi ale acestei guvernări. Alături de Ministrul Muncii şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice: ne asigurăm azi că totul este în grafic şi deciziile de recalculare pleacă vineri spre toţi pensionarii, conform planului”, a mai spus, miercuri, Marcel Ciolacu.

Iar creşterea medie a pensiilor este de aproape 27%”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Guvernul a transmis un document conform căruia niciun pensionar nu va avea pensia redusă în urma recalculării. Potrivit estimărilor, pensiile vor crește în medie cu 622 de lei, iar noile valori vor fi aplicate începând cu 1 septembrie 2024.

Impactul financiar asupra bugetului pentru anul în curs este estimat la 9,24 miliarde de lei.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

FCSB în pericol de depunctare din cauza declarațiilor lui Gigi Becali!

Gigi Becali riscă o nouă suspendare după acuzațiile aduse arbitrului Horațiu Feșnic, ceea ce pune FCSB în pericol de a pierde 3 puncte în...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...
Ultima oră
Pe aceeași temă