16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalCine este românul Ioan Pintaru, autorul tragediei de la Londra

Cine este românul Ioan Pintaru, autorul tragediei de la Londra

Ioan Pintaru, un cetățean român originar din Pucioasa, județul Dâmbovița, a fost adus în fața instanței britanice marți, fiind acuzat de tentativă de omor după ce a atacat o fetiță de 11 ani în centrul Londrei.

Incidentul, care a avut loc în plină zi într-o zonă foarte aglomerată, a șocat opinia publică, mai ales având în vedere faptul că victima și mama ei nu îl cunoșteau pe atacator.

Ioan Pintaru nu are cazier în România

Conform informațiilor prezentate în instanță de către procuror, Pintaru ar fi imobilizat fetița și ar fi înjunghiat-o de opt ori, provocându-i răni grave la nivelul feței, umărului, gâtului și încheieturii mâinii. Fetița a fost transportată de urgență la spital, unde se află sub supraveghere medicală atentă.

Atacul s-a petrecut în Leicester Square când Pintaru ar fi abordat două turiste, mama și fiica, fără să aibă vreo legătură cu ele. În urma atacului, bărbatul a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor și deținere de arme albe.

Detalii suplimentare au indicat că Ioan Pintaru nu avea un domiciliu stabil în Marea Britanie și că, deși nu avea cazier, era cunoscut cu probleme psihice în evidențele medicale din România.

Motivele din spatele acestui atac rămân neclare, însă activitatea sa pe rețelele de socializare sugerează un sentiment de izolare și frustrare.

Această nouă faptă violentă a stârnit îngrijorări în rândul britanicilor, mulți simțindu-se din ce în ce mai nesiguri din cauza prezenței imigranților ilegali pe străzile lor.

Potrivit dailymail.co.uk, fetița va avea nevoie de o operație plastică după ce a fost înjunghiată de opt ori cu un cuțit de friptură în Leicester Square în timp ce se afla în vacanță cu mama ei.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

VIDEO. Nicolae Ciucă, „încolțit” de Andreea Esca. „Nu este așa”

Într-o apariție la Știrile PRO TV, Nicolae Ciucă a fost întrebat de Andreea Esca despre investiția de 4 milioane de euro în promovarea cărții...

Prețul energiei va exploda. Creșteri și de 120% mai mari pe facturi

În prezent, există oferte de la un singur furnizor pe platforma ANRE, pentru perioada post plafonare Un studiu realizat de Asociația Energia Inteligentă arată care...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă