13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSocialAdministratieTrei kilometri de linii noi de tramvai în București

Trei kilometri de linii noi de tramvai în București

Primăria Municipiului Bucureşti a atribuit ultimul contract pentru înlocuirea liniilor de tramvai

Aflat într-o avansată stare de degradare, tronsonul de 3 km traversează bulevardele Pache Protopopescu, Ferdinand I, străzile Traian şi Dristorului.
Valoarea contractului este de circa 105 milioane de lei fără TVA, a anunțat primarul general al Capitalei, într-o postare pe o rețea socială.

Nicușor Dan a mai precizat că, în zonă, circulă liniile 14 și 55, iar contractul face parte dintr-un proiect de reaabilitare a aproximativ 50 de kilometri de linii de tramvai din Capitală, care vor fi modernizaţi în anii următori.

Potrivit municipalităţii, valoarea estimată a lotului 2 este de 111.626.759,10 lei fără TVA, iar ofertantul câştigător este asocierea Swietelsky Construct (lider asociere) cu Urban Profile Grele (asociat). Valoarea ofertată se cifrează la 105.060.328,98 de lei fără TVA.

Contractul presupune reabilitarea sistemului rutier pe Bulevardul Pache Protopopescu şi Strada Traian, pe Bulevardul Ferdinand I între Şoseaua Mihai Bravu şi Strada Traian, pe Strada Dristorului între Bulevardul Camil Ressu şi Strada Baba Novac.

Durata de execuţie este de 18 luni, din care maximum şase luni pentru prestarea serviciilor de proiectare, obţinerea tuturor avizelor şi acordurilor şi avizarea proiectului. De la data emiterii Ordinului administrativ de începere, va mai dura încă un an execuţia lucrărilor şi asistenţa tehnică din partea proiectantului.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Medic stomatolog condamnat la zece ani de închisoare pentru lipsire de libertate și agresiune sexuală asupra influenceriței Lolrelai

Un cutremur a zguduit lumea medicinei dentare după ce medicul Costin Iulian Berechet a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare. Berechet,...
Ultima oră
Pe aceeași temă