9.4 C
București
luni, 28 octombrie 2024
AcasăSpecialFestivalul Inimilor, la Timisoara

Festivalul Inimilor, la Timisoara

La Timisoara debuteaza maine, 6 iulie, cea de-a XVI-a editie a Festivalului Inimilor, manifestare inclusa in calendarul Comitetului International de Organizare a Festivalurilor Folclorice (CIOFF). Directorul Casei de Cultura a municipiului si organizatorul manifestarii, Pavel Dehelean, a declarat ca la aceasta editie participa 25 de ansambluri – un adevarat record – din tari ca Franta, Olanda, Bulgaria, Turcia, Ungaria, Serbia, Republica Moldova, Romania, care vor totaliza circa 1.000 de artisti. Organizatorii se scuza ca n-au putut inscrie toti solicitantii, pentru ca numarul lor a fost si mai mare, dar li se va asigura un loc la editia viitoare.
Sirul spectacolelor debuteaza maine seara, la ora 19.30, in Parcul Rozelor cu o reprezentatie a Ansamblului „Timisul” din localitate si a unor solisti de renume. Ziua urmatoare va incepe cu depunerea unor coroane la Monumentul Crucificarii din fata Catedralei Mitropolitane, urmat de o parada a formatiilor participante pana la scena din Parcul Rozelor.
Tot de la 19.30 vor evolua formatii de prestigiu din strainatate, Franta, Turcia, Bulgaria, dar si romanesti din Resita, Arad, Timisoara sau din comune banatene. Manifestarea se va incheia pe data de 10 iulie cu spectacole maraton la Muzeul Satului Banatean si in Parcul Rozelor.

Cele mai citite

Adolescent de 15 ani mort într-un accident pe un drum din județul Dolj

Un adolescent de 15 ani și-a pierdut viața duminică după-amiază într-un accident tragic pe drumul județean 561 B, la intrarea în satul Zăval, județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă