13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒInternaศ›ionalCarles Puigdemont, fostul lider catalan exilat, a fugit din nou de poliศ›ia...

Carles Puigdemont, fostul lider catalan exilat, a fugit din nou de poliศ›ia spaniolฤƒ

Carles Puigdemont, fostul lider separatist catalan aflat รฎn exil, a evitat recent o amplฤƒ operaศ›iune de cฤƒutare desfฤƒศ™uratฤƒ de poliศ›ia spaniolฤƒ ศ™i a reuศ™it sฤƒ pฤƒrฤƒseascฤƒ Spania, conform anunศ›ului fฤƒcut de partidul sฤƒu.

Autoritฤƒศ›ile spaniole au demarat joi o cฤƒutare extinsฤƒ dupฤƒ ce Carles Puigdemont a revenit surprinzฤƒtor รฎn Spania, a susศ›inut un discurs scurt รฎn faศ›a susศ›inฤƒtorilor din Barcelona ศ™i apoi a dispฤƒrut de pe radarul poliศ›iei.

โ€žTrฤƒiascฤƒ Catalonia liberฤƒ!โ€, le-a spus Puigdemont susศ›inฤƒtorilor ศ™i jurnaliศ™tilor internaศ›ionali joi. Acesta a spus cฤƒ s-a รฎntors โ€žpentru a vฤƒ reaminti cฤƒ suntem รฎncฤƒ aiciโ€.

โ€žOrganizarea unui referendum nu este ศ™i nu va fi niciodatฤƒ o crimฤƒโ€, a mai spus Puigdemont, apoi a dispฤƒrut rapid.

Fostul lider catalat a revenit รฎn Belgia

Puigdemont, รฎn vรขrstฤƒ de 61 de ani, este cฤƒutat de justiศ›ia spaniolฤƒ pentru implicarea sa รฎn tentativa eศ™uatฤƒ de independenศ›ฤƒ a Cataloniei din 2017. Dupฤƒ 24 de ore de cฤƒutฤƒri intense, fostul lider catalan a reuศ™it sฤƒ se รฎntoarcฤƒ รฎn Belgia, unde locuieศ™te, a confirmat vineri secretarul general al partidului sฤƒu, Jordi Turull.

รŽn 2017, Puigdemont ศ™i alศ›i lideri pro-independenศ›ฤƒ din Catalonia au organizat un referendum, considerat ilegal de cฤƒtre Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Spaniei, ศ™i au declarat unilateral independenศ›a regiunii.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roศ™ioru, nฤƒscut รฎn 1989, este un profesionist รฎn comunicare ศ™i mass-media din Bucureศ™ti. รŽncepรขnd cu 1 iulie 2024, s-a alฤƒturat echipei Romรขnia Liberฤƒ. Anterior, Narcis a avut diverse roluri รฎn mass-media, inclusiv editor web ศ™i specialist รฎn social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro ศ™i producฤƒtor video la Mediafax Group. A fost ศ™i redactor-ศ™ef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorialฤƒ ศ™i gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomฤƒ de master รฎn Tehnici de Comunicare ศ™i Producศ›ie Mass-Media de la Universitatea Dunฤƒrea de Jos din Galaศ›i, unde a obศ›inut ศ™i diploma de licenศ›ฤƒ รฎn Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ