Primaria Sibiu a pierdut suma de 40 de miliarde lei necesara finalizarii lucrarilor la podul nou peste gara din municipiu, dupa ce la ultima rectificare de buget la nivel guvernamental, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) nici macar nu a promovat pe agenda de lucru solicitarea de fonduri trimisa administratia locala.
Potrivit deputatului FDGR Ovidiu Gant, cele 40 de miliarde lei au fost solicitate in repetate randuri oficialilor MTCT care s-au angajat in scris sa ia in calcul alocarea sumei in momentul primei rectificari semnificative a bugetului national pe ramura.
Chiar si asa, podul peste Gara Sibiu nu intra in prioritatile nationale, astfel ca banii nu au fost alocati, iar echipa primarului Klaus Johannis este obligata acum sa caute alte surse de finantare pentru finalizarea lucrarilor, dupa ce si guvernantii din mandatul trecut au fost la fel de evazivi in ceea ce priveste alocarea de fonduri pentru acest obiectiv.
Deputatul crede ca vina pentru situatia creata apartine parlamentarilor alesi de sibieni, care nu se pot coordona suficient de mult incat sa castige fonduri pentru proiectele de investitii sibiene. „Am constatat cu dezamagire ca nu au fost alocate cele 40 de miliarde lei pentru pasajul rutier peste Gara Sibiu, dupa ce MTCT a fost unul dintre cele mai vitregite ministere la capitolul rectificare de buget. Am inteles ca au pierdut vreo 2.000 de miliarde lei”, a spus Gant.
In parte, crede parlamentarul, vina apartine alesilor care nu reusesc sa depaseasca orgoliile personale pentru a se putea coordona si face lobby proiectelor de investitii din judet care au nevoie de finantare de la bugetul national.
„Nu am fost solicitat niciodata, pana acum, sa sustin vreun demers al Aliantei „D.A.” si cu atat mai putin al PSD. Este regretabil pentru ca votul meu pentru unele proiecte si contributia mea ar putea fi utila”, a mai spus deputatul.
Fara banii guvernamentali, administratia locala va fi obligata sa gaseasca alte surse de finantare a lucrarilor la podul peste calea ferata. Din aceasta cauza termenul de finalizare a constructiei va fi cu siguranta depasit, iar doua cartiere ale municipiului resedinta de judet (Lazaret si Gusterita) vor ramane in continuare izolate de centrul Sibiului.