13.4 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSocialANPC nu iartă comercianții de pe litoral. Amenzi de milioane de lei,...

ANPC nu iartă comercianții de pe litoral. Amenzi de milioane de lei, într-o singură lună

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat, într-o singură lună, peste 470 de avertismente comercianțillor de pe litoral și amenzi de peste 4,7 milioane lei, transmite instituția.

ANPC a abordat sezonul estival 2024 cu o strategie nouă, dezvoltată în urma consultărilor din primăvară cu reprezentanții mediului de afaceri de pe litoralul Mării Negre, una dintre principalele destinații turistice din România, conform unui comunicat publicat recent pe site-ul instituției.

La începutul sezonului, ANPC a lansat o amplă campanie de consiliere a operatorilor economici din zona litoralului, pentru a evalua pregătirea acestora în vederea asigurării unor condiții optime pentru turiști în vara anului 2024.

În urma acestor acțiuni preventive, operatorilor economici le-au fost impuse măsuri de remediere, acolo unde s-au constatat deficiențe, și au primit avertismente, urmând ca echipele ANPC să revină pentru a verifica respectarea normelor legale.

ANPC a luat la verificat comercianții de pe litoral

Astfel, începând cu 1 iulie 2024, ANPC a demarat o serie de controale în stațiunile de pe litoral, în cadrul Comandamentului Litoral 2024.

În prima lună de activitate, comisarii ANPC au desfășurat 888 de controale în toate stațiunile de pe litoral, aplicând sancțiuni pentru neregulile identificate:

  • 477 avertismente (majoritatea emise în perioada de consiliere)
  • amenzi contravenționale în valoare de peste 4,7 milioane de lei.
Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă