14.1 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSocialEducațieA început a doua ediție de Bacalureat 2024. Peste 33.600 de candidați...

A început a doua ediție de Bacalureat 2024. Peste 33.600 de candidați înscriși la examen

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an a început joi, cu proba de evaluare a competențelor digitale. Examenul a debutat cu proba de Limba și literatura română.

Potrivit Ministerului Educației, peste 33.600 de candidați s-au înscris pentru această sesiune a Bacalureatului, dintre care două treimi provin din promoția curentă.

”Peste 33.600 de candidaţi s-au înscris în vederea susţinerii examenului naţional de bacalaureat 2024 (toate probele sau, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare, doar probele nepromovate) în a doua sesiune organizată în acest an”, anunță Ministerul Educaţiei.

Calendarul probelor pentru a doua sesiune de Bacalaureat este următorul:

  • 8 – 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)
  • 9 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)
  • 12 august: Evaluarea competențelor digitale (proba D)
  • 13 – 14 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Din totalul celor înscrişi, peste 22.000 de candidaţi provin din promoţia anului 2024, în timp ce peste 11.500 de candidaţi provind din promoţiile anterioare, a mai transmis Ministerul Educației.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttps://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Analiștii CFA România prognozează o inflație de 4,95% și un curs de 5,0735 lei/euro pentru august 2025

Conform sondajului realizat de CFA România în luna august, analiștii financiari estimează o rată a inflației de 4,95% pentru următoarele 12 luni, până în...
Ultima oră
Pe aceeași temă