13 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăInternaționalApel dur din Israel: Liderul Hamas trebuie eliminat rapid, organizația teroristă ștearsă...

Apel dur din Israel: Liderul Hamas trebuie eliminat rapid, organizația teroristă ștearsă de pe fața pământului

Yahya Sinwar este unul dintre cei mai căutaţi oameni de către Israel

Ministrul de externe israelian, Israel Katz, spune că noul lider Hamas, Yahya Sinwar, trebuie „eliminat rapid”. Acesta a fost desemnat de Hamas drept noul său lider politic, după ce Ismail Haniyeh a fost ucis la Teheran săptămâna trecută, relatează AFP.

Potrivit unei postări pe rețeaua X, Katz afirmă clar că „Numirea arhi-teroristului Yahya Sinwar la conducerea Hamas, în locul lui Ismail Haniyeh, este un motiv suplimentar de a-l elimina rapid şi de a şterge această organizaţie josnică de pe fața pământului”.

Yahya Sinwar este unul dintre cei mai căutaţi oameni de către Israel. Armata şi autorităţile israeliene îl acuză pe Yahya Sinwar că este unul dintre cei care au conceput şi organizat atacul terorist comis de Hamas la 7 octombrie în sudul Israelului. Iranul şi mişcarea palestiniană Hamas au acuzat Israelul că s-a aflat la originea acestui asasinat, dar  Israelul a refuzat să facă vreun comentariu pe acest subiect.

Numirea liderului din Gaza, Yahya Sinwar, la conducerea mişcării islamiste palestiniene transmite un „mesaj puternic” Israelului, la zece luni după începerea războiului în Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această alegere este „un mesaj puternic adresat ocupantului (Israel), potrivit căruia Hamas continuă pe calea rezistenţei”, a spus un oficial Hamas, citat sub rezerva anonimatului.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...

Joe Biden se va preocupa de întărirea Ucrainei pentru restul mandatului

Preşedintele american Joe Biden este "hotărât" să folosească restul mandatului său pentru a întări Ucraina şi se va întâlni cu omologul său Volodimir Zelenski...
Ultima oră
Pe aceeași temă