13.2 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInternaționalPutin solicită Iranului să protejeze civilii, în orice acțiune contra Israelului

Putin solicită Iranului să protejeze civilii, în orice acțiune contra Israelului

Mesajul a fost transmis de Serghei Șoigu, un aliat de rang înalt al liderului de la Kremlin

Liderul de la Kremlin a sugerat să se evite atacurile asupra civililor israelieni, au declarat două surse iraniene de rang înalt, potrivit Reuters.

Vladimir Putin i-a cerut liderului suprem al Iranului, Ali Khamenei, o ripostă moderată la presupusa ucidere de către Israel a liderului Hamas. Mesajul a fost transmis de Serghei Șoigu, un aliat de rang înalt al liderului de la Kremlin, în cadrul întâlnirilor cu înalți oficiali iranieni.

În acest moment, Republica Islamică își cântărește răspunsul la asasinarea lui Ismail Haniyeh. Teheranul a presat Moscova să livreze avioane de luptă Sukhoi Su-35 de producție rusă, au declarat pentru Reuters cele două surse iraniene, la curent cu întâlnirea de la Teheran.

Potrivit surselor, Orientul Mijlociu se află în pragul unui război major, iar cei din spatele asasinatului încearcă în mod clar să declanșeze un astfel de conflict.

Autoritățile din Israel amintesc oamenilor ce trebuie să facă, în cazul unui atac pe scară largă din partea Iranului. Autoritățile din Ierusalim au cerut locuitorilor să-și pregătească adăposturile antiatomice pentru orice eventualitate. În acest sens, mnicipalitatea a distribuit o listă a parcărilor care vor fi folosite drept adăposturi și o listă a adăposturilor antiatomice.

Autoritățile israeliene au mai transmis că oamenii trebuie să poată ajunge la adăposturile antiatomice în 90 de secunde.

Dana Macsim
Dana Macsimhttps://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Cultură de canabis descoperită într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica

Procurorii DIICOT au descoperit două culturi de canabis în județul Neamț, una amplasată într-o comună și cealaltă într-o zonă împădurită de pe muntele Pietricica....

Arabia Saudită condiționează relațiile diplomatice cu Israelul de „crearea unui stat palestinian”

Prinţul moştenitor şi lider de facto al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a afirmat miercuri că ţara sa nu va stabili relaţii diplomatice cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă